Zrenjanin: Bolji prihodi u gradskoj kasi

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je konsolidovani završni račun budžeta Zrenjanina za 2016. godinu.

U završnom računu taksativno su prikazani prihodi i rashodi, kao i ispunjenje budžeta u prošloj godini.

– Veoma sam zadovoljan stanjem u gradskoj kasi na kraju prošle godine, a pokazatelji iz prve polovine ove godine govore da se u 2017. možemo nadati i boljim prihodima – rekao je, nakon sednice, Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina.

Gradski većnici, javlja zrenjninski.com, potvrdili su i uvođenje dve nove usluge iz oblasti socijalne zaštite. Kako je na sednici obrazloženo, novac za te usluge je obezbeđen, a reč je o dnevnom boravku za odrasla lica sa invaliditetom i psihičkim problemima. Druga usluga iz oblasti socijalne zaštite biće otvaranje bračnog i porodičnog savetovališta.
 
Usvojena je i odluka o formiranju, organizaciji i opremanju Jedinice civilne zaštite opšte namene. Jedinica će biti formirana iz redova zaposlenih u gradskoj upravi i javnim preduzećima, imaće 30 članova, uniforme i opremu, a delovaće u vanrednim situacijama na nalog Štaba za vanredne situacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina