Gradonačelnik Subotice: Nisam šamarao građanina, pretio sam mu čupanjem grkljana

Gradonačelnik Subotice i funkcioner Srpske napredne stranke Bogdan Laban potvrdio je da je pretio građaninu Vladimiru Polovini da će mu "iščupati grkljan", ali je demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog "neprimerenog" rečnika koji je koristio.
Na pitanje da li je preslušao snimak koji se sinoć pojavio na internetu i da li je autentičan, Laban je za portal Insajdern rekao da nije čuo snimak, ali je potvrdio da je rekao Polovini, koji je prema snimku takođe član SNS-a, da će mu "iščupati grkljan". Na audio snimku koji je dospeo u javnost u jednom trenutku se čuje zvuk poput lupanja šamara.
 
Advokat Dušan Kliska, branilac Vladimira Polovine, rekao je agenciji Beta da je njegov klijent otišao u policiju da podnese krivičnu prijavu protiv Labana za fizički i verbalni napad, ali je potom sam Polovina zadržan u pritvoru, "bez obrazloženja".
 
Kliska je kazao da je sudija njegovom branjeniku zabranio da se javno oglašava do četvrtka, kada će biti saslušani svedoci u postupku.
 
"On je došao u policiju da podnese krivičnu prijavu za fizički napad i brutalne uvrede, a onda su ga od oštećenog pretvorili u osumnjičenog", kazao je Kliska.
 
Na audio snimku koji je juče objavljen na portalu Espreso (www.espreso.rs) između ostalog se čuje kako muška osoba, za koju se navodi da je gradonačelnik Subotice, psuje i preti smrću drugom muškarcu, za kog se navodi da je asistent Građevinskog fakulteta u Beogradu Vladimir Polovina.
 
Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo "Bogdane, Bog je ljut". Na snimku se čuje da Laban optužuje Polovinu da je lepio plakate koji su se odnosili na gradonačelnika Subotice, a Polovina to i ne poriče.
 
"Još jednom te čujem samleću te, kao mleveno meso. Gledaj me tim psihopatskim očima, gledaj me dobro. Gledaj me pravo, grkljan ću ti iščupati, kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan... Kako da se ponašam, bre, nemoj da te sad sagorim. Treba da ti betonske cipele dam?", čuje se na snimku kako govori Laban.
 
Iako je potvrdio da je rekao da Vladimiru Polovini da će mu "iščupati grkljan", Bogdan Laban je rekao da nije pretio smrću i dodao da je odgovoran jer nije primereno da koristi takav rečnik kao politički funkcioner.
 
Opširnije o ovom slučaju OVDE.
  • Kakav ljakse!!!

    31.08.2017 23:10
    Vuk dlaku menja, ali ćud (rečnik) ne!
  • NS

    31.08.2017 12:45
    užas
    Užas... ovaj političar je dno dna. Žrtva zadržana u policiji, kakva Evropa, mi smo sve više Arapsko poluostrvo,a uskoro će Arape i naseliti u ogromnom broju dok svoj narod iseljavaju.
  • Nišlija

    30.08.2017 23:13
    @Koriolan

    Otišao sam na sajt, čiji si link postavio pa kaže:

    "PA sto bi ti prijavljivo kad si ti bog i batina u subotici,novom sadu,bgd,cg…ti to resavas plemenski,jer ipak ste vi crnogorci plemenski narod"
    Onda odgovor: @Idiot, Laban nije Crnogorac, već Srbin iz plemena Vasojevića, malo se bolje raspitaj, ali i da jeste, sigurno ga roditelji nisu vaspitavali ovako da se ponaša. Koliko znam odrastao je na subotičkom asfaltu, tu je išao u osnovnu i srednju školu."

    Na stranu da li se taj lik Laban izjašnjava kao crnogorac ili iz plemena Vasojevića, očigledno je da nije iz Niša. Samo prezime Laban nema veze sa jugom. Tako da ti je propao pokušaj propagande.
    Protivprirodna je ta iskompleksiranost prema nama.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina