Jamena: Isplata pomoći poplavljenima u sredu

Prva isplata pomoći za poplavljeno stanovništvo u Jameni počinje u sredu, 6. avgusta, najavio je direktor kancelarije za obnovu i pomoć Marko Blagojević.
Prva isplata pomoći za poplavljeno stanovništvo u Jameni počinje u sredu, 6. avgusta, najavio je direktor kancelarije za obnovu i pomoć Marko Blagojević.

Iako su ovo dobre vesti, pojedini meštani ulažu žalbe po primljenim rešenjima za kategorizaciju pomoći, a do sada ih je uručeno preko 80. Neki meštani su već počeli sanaciju poplavljenog i uništenog područja, a prvom iznosu pomoći nadaju se kako bi završili radove na svojim stambenim objektima. Meštani koji će podnositi žalbe smatraju da su prilikom kategorizacije oštećeni, ali direktor kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja je podsetio da su lokalne samouprave te koje po zakonu i državnom programu o obnovi izdaju rešenja za svaki pojedinačni slučaj - da li je objekat oštećen ili je za rušenje.

Žalbe će podnosiocima odložiti isplatu pomoći dok se ponovo ne utvrdi stepen oštećenja objekta, dok će ostali građani dobiti pomoć na svojim računima u sredu. S tim u vezi, danas je Jamenu posetila opštinska komisija, u cilju potvrde kategorije oštećenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina