Subotica: Subvencija novih radnih mesta

Subotička lokalna samouprava subvencionisaće sa 3,44 miliona dinara otvaranje 15 novih radnih mesta na teritoriji Subotice.
Subotička lokalna samouprava subvencionisaće sa 3,44 miliona dinara otvaranje 15 novih radnih mesta na teritoriji Subotice.

Kako se navodi u tekstu odluke o odobravanju subvencija, ova sredstva su planirana ovogodišnjim lokalnim akcionim planom zapošljavanja, a predviđeno je da se otvaranje jednog novog radnog mesta subvencioniše sa iznosima od 220.000 ili 240.000 dinara.

Subvencije je dobilo ukupno 15 poslodavaca sa teritorije Subotice koji će po ovom osnovu otvoriti po jedno radno mesto. Da bi se ostvarilo pravo na ove subvencije, neki od uslova za poslodavce su da nisu smanjivali broj zaposlenih u protekla tri meseca, da nije u stečaju ili likvidaciji, da uredno izmiruje obaveze po osnovu poreza i doprinosa, da nije ostvario gubitak u protekloj godini i slično.

Pravo na subvenciju imali su privrednici u većinskom domaćem privatnom vlasništvu, osnovani najkasnije 2012. godine. Spisak preduzeća koja su dobila subvencije objavljen je na zvaničnoj internet prezentaciji lokalne samouprave.

  • pera

    04.12.2014 15:51
    15
    Tri puta sam procitao...
    15???
    Komada 15?
    radnih mesta???

    daaaaaaj bre...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina