FOTO:"Dajte svojoj ženi da opere odeću, to je njen posao"

Indonežanski sportski brend našao se u centru skandala zbog seksističkog teksta na etiketi njihove odeće.
Indonežanski sportski brend našao se u centru skandala zbog seksističkog teksta na etiketi njihove odeće.

Naime, kompanija "Salvo Sports Apparel", jedna od vodećih u sferi sporta, napisala je na etiketi na kojoj je uputstvo za pranje: "Dajte svojoj ženi, to je njen posao".

Nakon što je javnost burno odreagovala na ovo, oni su se izvinili tj. izjavili da su pogrešno interpretirani. Zanimljiviji je način na koji su to uradili.

"Poruka je jednostavna, umesto da operete na pogrešan način, možda je bolje da date to svojoj ženi koja se bolje razume u to", pisalo je u saopštenju. "Žene su za takve stvari jednostavno sposobnije od muškaraca".

Kako naivnim izgovorima nije bilo kraja, oni su zaključili da su samo želeli da podstaknu muškarce da nauče od svojih supruga kako se vodi računa o odeći. Naravno, sporne etikete će biti promenjene

  • @ Anonimus 08:28 • 10.03.2015

    11.03.2015 08:40
    Dragi naši muškarci. Da biste to bili, morate i da dokažete. Pitala bih ovog muškarca da li tako revnosno pere suđe i kod kuće, ili samo u firmi gde ga neko (poslodavac) uči da se ponaša u skladu sa tim da ste JAČI pol. Da, to znači da treba da selite nameštaj vi, a ne žene. A suđe može da opere i dete, to bar nije težak posao. Sa druge strane, pretpostavljam da vaše koleginice koje idu kući kad vama stigne kamion za istovar, imaju i manju platu od vas, ali, to vam verovatno ne smeta? Što se tiče muških i ženskih poslova, i činjenice da neko smatra da je pranje veša, kuvanje, spremanje, peglanje, nabavka, rađanje dece i bavljenje njima - ženski posao, ja to apsolutno mogu da podržim. Samo, u tom slučaju izdržavanje porodice je muški posao. A sad neka svaki od vas razmisli da li može da zaradi dovoljno za dostojanstven život svoje porodice, ako žena radi samo kod kuće, a ne i na poslu. Koko vas je to u stanju da obezbedi? Postali ste jadni i zavisni od žena do te mere, da ne znate ni mašinu za veš da uključite. To je ta ravnopravnost. I dalje biste da glumite muškarce, ali većina vas su obične šonje. Niti (dobro)zarađuju, niti rade kod kuće (čast izuzecima). Nisam feministkinja, naprotiv, ali, ja moram da radim i na poslu i kod kuće, kao i velika većina žena da bi naše porodice mogle da funkcionišu. Pri tom, treba i da izgledam kao žena, i na poslu i kod kuće, dok vi slobodno možete da pustite pivski stomak, i da smatrate da je to baš kul. Većina muškaraca kod kuće izbaci smeće i onda kažu da i oni rade kućne poslove. Sad, možete da da počnete sa minusima, ali, to, nažalost, neće promeniti stvarnost. *ebala nas ravnopravnost!
  • Радуле

    10.03.2015 07:44
    Равноправност ћу признати оног момента кад суд буде једнако третирао мајку и оца и када постане могуће да суд додели дете оцу ако мајка није алкохоличар или наркоман јер други начин не постоји.
  • 10.03.2015 07:28
    Potpuno si u pravu.
    Kod mene na poslu npr. svi peremo sudove, i muskarci i zene, ali kada se ostaje prekovremeno da se npr. tovari kombi ili seli kancelarija za isporuku onda ostaju svi zaposleni muskarci od servisera preko komercijalista do menadzmenta, a zene idu kuci.
    Takodje zene u wcu imaju bolji sapun i ubrus od celuloze, a muskarci od recikliranog papira i sl.
    Tako je bilo i u prethodnoj firmi. Svaka fizikalija rade samo muskarci, ali kada se nosi smece i peru sudovi to rade i zene i muskarci.
    Nema tu ravnopravnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.