"Leteći tanjir" NASA-e pao u okean

Prvi "leteći tanjir" NASA-e srušio se u okean.
Prvi "leteći tanjir" NASA-e srušio se u okean.

NASA je u ponedeljak nakon višekratnog odlaganja lansirala veliki balon koji nosi neku vrstu letećeg tanjira kako bi ispitala dosad najveći nadzvučni padobran koji će se koristiti za sletanje svemirskih brodova s ljudskom posadom na Mars.  Balon napunjen helijumom počeo je svoj dvoiposatni uspon u 19.45 sati po srednjeevropskom vremenu iz vojne baze na Havajima, objavila je NASA čija je televizija direktno prenosila taj eksperiment.

Međutim, sve je završilo velikim razočaranjem, s obzirom da se pred kraj eksperimenta padobran, za koji kažu da je najveći na svetu, raspao. Tanjir je potom pao u okean. Ovo je bilo drugo ispitivanje tog padobrana. I kod prvog testiranja u junu 2014. padobran se pokidao pri spuštanju. NASA je zato za ovaj novi test izmenila način rada, ali očito bez uspeha.

  • mile

    09.06.2015 07:43
    Pa nek pitaju ruse oni su to odavno resili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.