Tokom brijanja potroše 50 milijardi litara vode

Jedan britanski dobavljač vode apeluje na žene da isključe slavinu dok briju noge jer je potrošnja koja je izračunata tokom te radnje- neverovatna.
Jedan britanski dobavljač vode apeluje na žene da isključe slavinu dok briju noge jer je potrošnja koja je izračunata tokom te radnje- neverovatna.

Engleskinje potroše 50 milijardi litara vode tokom jedne godine i to samo brijući noge, pokazalo je novo istraživanje. Ta količina je dovoljna da snabde sva domaćinstava u Londonu tokom 25 dana, tokom sušnih perioda u godini.

Zato dobavljači vode apeluju na žene da isključe slavinu dok se briju. Trećina žena- što je oko deset miliona, ostavljaju uključen tuš dok se briju, a u proseku se troši 10 litara u minuti. S pretpostavkom da je svakoj ženi potrebno u proseku tri minuta za brijanje nogu, a to rade tri puta nedeljno, računica je prosta. Svaka žena potroši oko 4.680 litara vode godišnje samo na brijanje.

S druge strane jedan od četvoro ostavlja vodu da curi dok pere zube, što je gubitak od oko 120 milijardi litara bačene vode svake godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.