Japanac sa 115 godina najstariji čovek u istoriji

Japanac Điroemon Kimura ima 115 godina i zvanično je najstariji čovjek u istoriji ljudske civilizacije.
Japanac Điroemon Kimura ima 115 godina i zvanično je najstariji čovjek u istoriji ljudske civilizacije.

Prema podacima Ginisove knjige rekorda, Kimura, koji je iz Kjotanga, na zapadu Japana, rođen je 19. aprila 1897. godine, što znači da ima 115 godina i 253 dana pa je tako postao ne samo najastariji muškarac, već najstarije ljudsko biće na planeti ikada.

Raniji rekord u muškoj "konkurenciji" držao je Kristijan Mortensen iz Kalifornije, koji je preminuo 1998. godine kada je imao tačno 115 godina i 252 dana.

Kimura je najstarija živa osoba od 17. decembra kada je preminula Dina Manfredini iz Ajove u 115. godini života od koje je on stariji 15 dana, a sada je i iz Ginisove knjige rekorda stigla i zvanična potvrda.

Njegov rođak Tamotsu Mijake, koji ima 80 godina, kaže da najstariji čovek na svetu ima neverovatnu želju za životom i misli da je to i jedan od glavnih "aduta" njegove dugovočnosti, ali i geni njihove porodice. Tamotsu se nada da će jednog dana da odmeni svog rođaka u Ginisovoj knjizi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti