Realov stadion postaje treći najveći na svetu

Stadion Real Madrida "Santjago Bernabeu" mogao bi da postane treći najveći na svetu, ukoliko se ostvari plan Madriđana o proširenju kapaciteta.
Stadion Real Madrida "Santjago Bernabeu" mogao bi da postane treći najveći na svetu, ukoliko se ostvari plan Madriđana o proširenju kapaciteta.

Grad Madrid je u novembru odobrio obnovu "Bernabea" koji bi u naredne tri godine trebalo da postane viši, te dobije krov iznad celog terena.

Novi "Bernabeu" trebalo bi da ima kapacitet pd 93.000 mesta, pa bi postao treći najveći fudbalski stadion na svetu iza stadiona "Azteka" u Meksiko Sitiju (105.000 mesta) i Barseloninog "Nou Kampa" (98.772).

Renoviranje "Bernabea" bi trebalo da košta između 200 i 250 miliona evra, a klub će to da finansira preko raznih komercijalnih aktivnosti.

Renoviranje bi trebalo da obuhvati i zelene porvšine u okolini stadiona, veći sadržaj za posetitelju bližem krugu, veća garaža ispod stadiona, te tržni centar.

Na svetu postoje veći stadioni od navedenih, ali oni nisu namenjeni fudbalu, ili njihov komfor nije na nivou od pet zvezdica.

  • sax

    31.12.2012 10:10
    kinezi se ne vaze
  • Liman 4

    31.12.2012 07:51
    Rungnado May Day Stadium
    A Rungnado May Day Stadium u Pjongjangu? 150000 je kapacitet. Najveci je na svetu sto se kapaciteta tice.
  • @ ja

    31.12.2012 07:25
    Slažem se, dodao bih i sporta uopšte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti