Dali im 13. platu pa tražili da je vrate

Hrvatska poštanska banka zaposlenima je prvo isplatila "božićnicu" (13. platu), a zatim je povukla takvu odluku i od radnika zatražila da vrate novac.

Hrvatska poštanska banka zaposlenima je prvo isplatila "božićnicu" (13. platu), a zatim je povukla takvu odluku i od radnika zatražila da vrate novac.

Radnicima je, na osnovu kolektivnog ugovora iz jula, 19. decembra isplaćeno 1.000 kuna (oko 130 evra), ali je dva dana kasnije isplata obustavljena, a od radnika je zatraženo da vrate novac.

Obustava božićnica dogodila se dan pošto je u Narodnim novinama objavljen propis kojim se u javnim službama uskraćuje isplata prazničnog bonusa. Od božićnice su još ranije dobrovoljno odustali sindikati državnih službi, dok u javnim preduzećima to pitanje zavisi od pojedinačnih kolektivnih ugovora.

Predstavnici Sindikata bankarskih i finansijskih radnika ne slažu se s odlukom o ukidanju božićnice i najavljuju da će koristiti sve "legitimne mogućnosti da do isplate dođe".

  • Deks

    03.01.2013 17:31
    A mi?
    Naši građani pak verovatno nikada neće saznati jesu li i ove godine javne službe delile 13. platu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti