Započeo šetnju dugu sedam godina

Dvostruki dobitnik Pulicera, novinar Pol Salopek krenuo je danas na nezamislivo dugu šetnju - putovanje od Etiopije do Argentine koje će trajati sedam godina.
Dvostruki dobitnik Pulicera, novinar Pol Salopek krenuo je danas na nezamislivo dugu šetnju - putovanje od Etiopije do Argentine koje će trajati sedam godina.

Salopek je jutros pošao iz jednog sela u Etiopiji na 34.000 kilometara dugu šetnju tokom koje će preći 30 granica i naići na brojne etničke grupe.

Putovanje od Etiopije do Argentine, za koje je ljudskim precima bilo potrebno 50.000 godina, sponzoriše "Nacionalna geografija", Najt fondacija i Pulicerov centar za krizna izveštavanja.

Salopek namerava da napiše jedan veliki članak godišnje.

  • Dejan

    11.01.2013 17:01
    Srećno
    Želim čoveku srećan put i dobro zdravlje!

    Ako bude prolazio kroz Beograd, nek' pripazi da mu nešto ne ukradu, kao onom Japancu bicikl.
  • 10.01.2013 19:15
    Bravo!
    Potvrda da i najduži put počinje jednim korakom.
    Treba izvući pouku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.