IBM "prevaspitao" bezobrazni kompjuter

Tehičari IBM-a morali su nedavno da obrišu deo memorije superkompjutera Votson jer nisu znali kako da zaustave njegovo psovanje.
Tehičari IBM-a morali su nedavno da obrišu deo memorije superkompjutera Votson jer nisu znali kako da zaustave njegovo psovanje.

Iako je pobeđivao ljude u kvizovima, pristojnost mu nije jača vrlina. Inženjeri su Votsona učili brojnim informacijama, koristeći za to Vikipediju, ali i druge enciklopedije. Uz to, zapamtio je i celi rečnik sa Urban Dictionary stranice, koja predstavlja veliku baza modernog žargona engleskog jezika, sa brojnim psovkama i uvredama, neprimerenim pristojnom robotu.

Ali Votson nije mogao da savlada finese pristojnog razgovora pa je počeo da koristi psovke, a na pitanja je odgovarao sa “sra*e”. Na kraju su tehničari odlučili da obrišu deo podataka u vezi sa pogrdnim rečima.

Zanimljivo je da je moćnog superkompjutera svojevremeno zbunila i Srbija. Kada je nadmetao sa takmičarima u jednom kvizu znanja, na pitanje koja je jedina država nastala raspadom Jugoslavije već članica EU, Votson je odgovorio – Srbija!

  • 13.01.2013 16:17
    :D
    Votsone, Srbine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.