VIDEO: Crv parazit izlazi iz mrtvog pauka

Jedan korisnik Jutjuba u svojoj sobi je zatekao ogromnog pauka, kog je isprskao sprejom protiv buba. I taman kad je pomislio da je opasnost prošla, iz pauka je počeo da izlazi ogroman crv.
Jedan korisnik Jutjuba u svojoj sobi je zatekao ogromnog pauka, kog je isprskao sprejom protiv buba. I taman kad je pomislio da je opasnost prošla, iz pauka je počeo da izlazi ogroman crv.

Ono što je muškarac ugledao zapravo je bio parazitski valjkasti crv, koji je živeo u telu pauka.

Entomolog (stručnjak za insekte) Brajan Farel sa Harvarda, rekao je za "Hafington Post" da je ovaj crv veći nego što je uobičajeno, ali da na hiljade sićušnih valjkastih crva živi u organizmu skoro svakog sisara, pa i čoveka. "Većina parazita ne utiče na nas, pa nismo ni svesni njihovog prisustva. Međutim, neki mogu biti dovoljno veliki da izazovu bolesti poput trihineloze", istakao je Farel.

On je dodao da crvi-paraziti ponekad mogu da navedu svog domaćina da se čudno ponaša. Naveo je primer mrava koji se penje na drvo i maše zadnjim delom tela, kako bi ga ptica uočila i pojela. U stomaku ptice, crv izlazi iz mrava i nastanjuje se u novom domaćinu.

Parazit po imenu "Toxoplasma gondii" nastanjuje se u telu pacova i čini da se pacov ne boji mačke. Tako mačka može da ga pojede, da bi se parazit nastanio u njenom telu.

  • 15.01.2013 16:04
    Identicna taktika domacih politicara.
  • sofronije

    15.01.2013 15:24
    @crv

    Blago onima koji imaju gliste,nikad nisu sami.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.