Vatikan blagoslovio životinje

Krave, svinje, papagaji, mačke, psi i druge domaće životinje, neke u živopisoj odeći, dovedene su u četvrtak na Trg Svetog Petra u Vatikanu, kao i u crkvu u Madridu, na ritualni blagoslov Svetog Antuna, zaštitnika životinja.
Krave, svinje, papagaji, mačke, psi i druge domaće životinje, neke u živopisoj odeći, dovedene su u četvrtak na Trg Svetog Petra u Vatikanu, kao i u crkvu u Madridu, na ritualni blagoslov Svetog Antuna, zaštitnika životinja.

Pod ledenom kišom u Vatikanu, tokom kratke ceremonije, životinje su - kao "božija stvorenja", dobile godišnji blagoslov kardinala Anđela Mokastrija, generalnog vikara poglavara Rimokatoličke crkve, pape Benedikta XVI u Vatikanu. Vikar je pogladio svaku životinju i vlasniku dao mali suvernir Vatikana.

Grupa veterinara je vlasnicima ponudila besplatni pregled životinja.

Slična ceremonija je održana u Madridu. Zbog hladnoće vlasnici su ušuškali svoje mezimce čekajući da uđu u crkvu Svetog Antuna. Sveštenik je životinje poprskao "svetom vodicom".

Neke životinje su nosile "odela" ukrašena zastavom Španije. Tokom popodneva na blagoslov stižu policijski psi i psi-vodiči slepih.

  • 17.01.2013 21:02
    Jadni crkvenjaci, nemaju vise sta da skrnave pa sad skrnave zivotinje.
  • Dejan

    17.01.2013 20:35
    @ Y
    Na prvi pogled nema ničeg negativnog u tom činu i to pre svega jer je to prskanje "svetom" vodicom jedan potpuno isprazan akt i efekti na predmet rituala bi bili potpuno isti i da sveštenik npr. dubi na glavi i pri tom broji do deset (ili da radi nešto sasvim treće).
    Ono što promiče prvom pogledu je upiranje klera iz petnih žila da se "ugura" u sve aspekte života, jer su crkve u panici, pošto "stado" sve više uviđa da im sveštenici i nisu baš neophodni u životu...
    Treba se upitati da li bi bilo blagoslovljenja kućnih ljubimaca da kler ima faktičku vlast. Mislim da ne bi, kladio bih se da bi tad bila popularnija inkvizicija.
  • Futozan

    17.01.2013 18:10
    Dokon pop i jarice krsti...
    ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.