Zabranjeno uznemiravanje sova

Skupština opštine Kikinda donela je odluku o zaštiti sova ušara koje zimuju u centru grada.
Skupština opštine Kikinda donela je odluku o zaštiti sova ušara koje zimuju u centru grada.

U skladu sa odlukom koja je ovih dana stupila na snagu, zabranjeno je na bilo koji način uznemiravati ove sove koje na drveću u gradu imaju svoja zimovališta, a u protivnom predviđene su kazne u iznosu od 2.500 do 250.000 dinara.

Gradski oci u Kikindi zabranili su i postavljanje pozornica za javne manifestacije, kao i svetlećih reklama u neposrednoj blizini zimovališta sova ušara koje bi ugrožavale njihov mir, a drveće na kojima se gnezde neće biti orezivano dok tu zimuju.

Kikinda je najveće zimovalište sova ušara na svetu, ponekad ih ima i oko 700, a pažnju na njih Kikinđanima skreće i velika informativa tabla u gradu koja im pruža više informacija o ovim životinjama.

  • skvo

    19.01.2013 08:45
    retka prilika...
    ... kada se moze cestitati odluci lokalne samouprave!
  • Y

    18.01.2013 11:07
    Retka prilika...
    ...kada se može napisati: BRAVO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.