Ples na šipci u biblioteci

Lokalne vlasti u Škotskoj izazvale su negodovanje javnosti jer su podržale časove plesa na šipci i igranje tenisa knjigama umesto reketom u jednoj biblioteci u cilju popularizacije čitanja.
Lokalne vlasti u Škotskoj izazvale su negodovanje javnosti jer su podržale časove plesa na šipci i igranje tenisa knjigama umesto reketom u jednoj biblioteci u cilju popularizacije čitanja.

Dok se gosti budu njihali na šipkama, lokalni muzičari držaće koncert a biće i časova pisanja romana. Knjige će se koristiti umesto reketa u "knjiškom stonom tenisu" tokom čitavog dana.

Gradsko veće škotskog grada Dalkita proslaviće dan Voli svoju biblioteku 2. februara u bibliteci "Mejfild".

Lokalne vlasti oblasti Midlotijan pozdravile su neobičan događaj i nazvali ga "zabavnim i zanimljivim načinom" za podsticanje ljudi da koriste usluge obližnjih biblioteka.

Međutim, Lora Svafild, predsednica Kampanje za knjižare, kaže da je ples na šipci još i inovativan pristup, ali korišćenje knjiga za stoni tenis je "korak previše".

"Ples na šipci je nov način da se pridobije podrška i ako bude efikasan, što da ne, možemo da probamo, ali ideja da se knjige koriste umesto reketa me je zgrozila".

I dok će knjiškom tenisu, časovima pisanja i koncertima moći svi da prisustvuju, časovi plesa na šipci ograničeni su za starije od 16 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.