Održano kotrljanje jaja u SAD

Desetine hiljada dece i njihovih roditelja učestvovali su danas u tradicionalnom običaju kotrljanja uskršnjih jaja na travnjaku ispred Bele kuće.
Desetine hiljada dece i njihovih roditelja učestvovali su danas u tradicionalnom običaju kotrljanja uskršnjih jaja na travnjaku ispred Bele kuće.

Predsednik Barak Obama i njegova porodica pozdravili su okupljene iz svih 50 američkih država, sa kojima su učestvovali u trci, čitanju priča i sportskim aktivnostima u okviru manifestacije koja datira od 1878. godine.

Strahovalo se da bi ovaj popularni običaj mogao da bude otkazan zbog velikih budžetskih smanjenja, ali se to ipak nije dogodilo.

Finansiranje manifestacije pomogla je lutrija koja je prodala 35.000 karata, a sredstva su prikupljena i prodajom jaja koja su potpisivali Obama i njegova supruga Mišel.

Otkako se porodica Obama uselila u Belu kuću, običaj kotrljanja uskršnjih jaja dovodi se u vezu sa incijativom koju je pokrenula prva dama, promovišući zdravu ishranu i vežbe za decu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.