Postavio natpis: Zabranjeno za Istočnoevropljane

Veliki zeleni pano na kom piše "Zabranjeno za Istočnoevropljane" (No Eastern Europeans) postavljen je pored jezera u Vorikširu u Velikoj Britaniji.
Veliki zeleni pano na kom piše "Zabranjeno za Istočnoevropljane" (No Eastern Europeans) postavljen je pored jezera u Vorikširu u Velikoj Britaniji.

Kontroverzni znak nalazi se pored ribnjaka i kampa, a primetio ga je jedan od prolaznika koji živi u obližnjem selu Nepton.

"Ovo je bizarno, nazadno i rasistički. Šokantno je videti ovako nešto u ovo vreme i u ovom veku", rekao je on.

Ovaj sagovornik britanskog "Telegrafa" koji je želeo da ostane anoniman, dodao je da je možda bilo problema sa bespravnim ribolovom, ali da je njihov način da to reše "neprihvatljiv". On je znak prijavio i policiji.

Vlasnik lokacije i osoba koja je postavila ovaj znak, Edi Vajthed, ostaje pri svojoj odluci. On kaže da je to bio jedini način da "spreči ljude iz istočne Evrope da kradu ribu".

"Siguran sam da su iz istočne Evrope. S ljudima iz drugih zemalja nisam imao problema. Nemam vremena da sedim i pazim da li će krasti ribu. Zabrinut sam i za svoju bezbednost. Možda kršim zakon, ali je ovo moje vlasništvo. Upravo sam obavio poribljavanje koje me je skupo koštalo", rekao je on.

  • 11.04.2013 10:03
    Realno ni ne moze se covek dopasti svima. I ja imam predrasude prema nekim nacijama, ali svakog pustim da se pokaze kao covek.
    Na pitanje ovog coveka odakle sam, odgovorio bih iz Vojvodine, a on neka razmislja i neka me povezuje ili ne povezuje sa "znakom", briga me. Samo kazem da se ne osecam prozvanim.
  • 11.04.2013 09:42
    @ Anonimus
    "Ne osecam se prozvanim s obzirom da Vojvodina spada u centralnu Evropu. Toliko."

    A njega bas briga, to je za njega sve isto. Za njega je Istocna Evropa sve istoćno od Beča. I baš mu se j*be za tvoj komplek superiornosti. To što si ti umislio neku razliku za njega nije bitno, jer on i tebe i gedžovana iz Toplice i Jablanice vidi apsolutno isto.
  • Richard Rublev

    10.04.2013 23:00
    Spada tebi ali ne i drugima
    Tek po izlasku iz Domovine osetio sam na svojoj koži kakav je njen renome. Može se biti liberalniji ili progresivniji od većine, ali pravno, poslovno, humanitarno, pojedinac je definisan nametnutim državljanstvom.
    Postoje gradovi po svetu za koje "mi" ne znamo, iako se radi o mestima sa nekoliko miliona stanovnika npr. Isfahan u Iran-u sa 2,5 miliona. Ljudi tamo piju pivo koje kupuju na crnoj berzi, prave žurke skriveni od sistema. Devojke se krišom ljube sa momcima. Nema se vremena u životu da bi se objektivno informisalo o svakom ćošku Zemlje. U tom smislu je zločin neodgovorna politika vlade bilo koje države, koja ne brine o utisku koji ostavlja na one ljude koji nisu pod direktnim uticajem odluka te vlade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti