Vrana teroriše građane Banjaluke

Stanovnici Srpske ulice u centru Banjaluke već danima žive u strahu, jer ih napada vrana koja vreba sa drveta i obrušava se na njih čim izađu iz kuće.
Stanovnici Srpske ulice u centru Banjaluke već danima žive u strahu, jer ih napada vrana koja vreba sa drveta i obrušava se na njih čim izađu iz kuće.

"Vrana bukvalno napada čim izađem iz kuće, kao da čeka na krošnji dok ne naiđe žrtva. U letu mi se obruši na glavu, pa me udari kljunom toliko jako da osetim užasan bol. To se dešavalo i meni i mom sinu. Ne znam ni sama šta da radim, jer sam tražila da neko izađe na teren, ali se sve svelo na moje pokušaje",rekla je jedna Banjalučanka za "Nezavisne novine".

Ona je dodala da je zvala komunalnu policiju, ali da su joj u toj službi kazali da ne mogu da joj pomognu. "U životu nisam mogla da zamislim da iz sopstvene kuće neću smeti da izađem zbog ptice", rekla je Banjalučanka.

Kako navodi list, "noćna mora ove žene" i njenih suseda mogla bi da potraje još sedmicama, s obzirom na to da stručnjaci smatraju da ptica napada zato što je u blizini gnezdo sa mladima ili jajima, na kojima vrane leže 27 dana.

"U blizini mesta gde napada ta vrana nalazi se gnezdo, što vaša čitateljka možda nije videla. Tako da, kada vidi pokret građana u blizini gnezda, vrana se spušta kao lovački avion prema osobi. Bilo je slučajeva da su vrane u Zagrebu povredile ženu", rekao je profesor na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Dragutin Matarugić.

  • M

    07.06.2013 07:11
    Surovi svet
    Svako svoje potomstvo brani, sad bi najbolje bilo da vam u tiganj snese jaje... mada ne znam koliko bi se najeli :)
  • 06.06.2013 20:02
    Laloje*
    Koliko patoloških slučajeva ima među komentatorima na ovom portalu, da se čovjeku smuči... Dokle mržnja i netolerancija prema izbjeglicama i ljudima s one strane Drine?

    Eto ako mislite da ptice, u ovom slučaju vrane, napadaju ljude samo po Bosni, probajte ovih dana ujutru rano proći kroz Ulicu Maksima Gorkog, kod zgrade televizije pa ćete se iznenaditi.
  • Bez puski

    05.06.2013 11:38
    @I
    Resila bi i kaciga,
    al srecom tvrda je to glooova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.