Stanice metroa nose naziv po legendarnim fudbalerima

Fudbalski savez Engleske (FA) izdao je ograničeno izdanje mape londonskog metroa na kojoj su stanice u tom gradu dobile imena legendarnih fudbalera i trenera.
Fudbalski savez Engleske (FA) izdao je ograničeno izdanje mape londonskog metroa na kojoj su stanice u tom gradu dobile imena legendarnih fudbalera i trenera.

FA i londonska podzemna železnica su na taj način obeležile 150. godišnjicu dve organizacije.

Vembli park je tako preimenovan u stanicu Alfa Remzija, dok je Lejtonstoun poneo ime jednog od najpoznatijih ljudi rodjenih u tom mestu - Dejvida Bekama.

Arsenal je poneo ime aktuelnog reprezentativca Engleske Džeka Vilšera, dok je Apton park nazvan po kapitenu nacionalnog tima koji je osvojio Svetsko prvenstva 1966. godine Bobiju Muru.

Svaka od 14 linija metroa ima posebno značenje. Doklands lajt relvej (The Docklands Light Railway) imena svojih stanica veže za predratne fudbalere poput Edija Hapguda i Diksija Dina duž svoje trase, dok Viktorija lajn (Victoria line) sadrži imena fudbalerki.

Metropolitan linija (Metropolitan line) predstavlja najbolje trenere i menadžere engleskog fudbala, pa tako Vembli park nosi ime Alfa Remzija, a stanice su nazvane i po Aleksu Fergusonu, Roju Hodžsonu, Gremu Tejloru i drugima.

Pored legendi engleskog fudbala, linija Sirkl (Circle) bazirana je na zvezde svetskih prvenstava, pa se tu nalaze stanice nazvane po Peleu i Dijegu Maradoni.

Stanica Overgraund je rezervisana za strance koji su obeležili engleski fudbal poput Didijea Drogbe, Robina Van Persija, Osvalda Ardilesa...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.