Mesto gradonačelnika u zamenu za svinjetinu

Desničarska, antiimigraciona Danska narodna partija (DF) prepustila je danas mesto gradonačelnika koje je mogla da preotme socijaldemokratama, u zamenu za obećanje da će na meniju javnih kantina biti više svinjetine.
Desničarska, antiimigraciona Danska narodna partija (DF) prepustila je danas mesto gradonačelnika koje je mogla da preotme socijaldemokratama, u zamenu za obećanje da će na meniju javnih kantina biti više svinjetine.

S obzirom na ishod lokalnih izbora, DF je bila u poziciji da osvoji svoju prvu opštinu u zemlji, Hvidovr, udaljenu 10 kilometara južno od Kopenhagena.

Nakon jednodnevnih pregovora i natezanja, DF je odlučio da ne smenjuje aktuelnog socijaldemokratskog gradonačelnika, a za uzvrat je tražila da se na centralnom gradskom trgu ponovo postavi jelka za Božić i da se u javnim kantinama služi veći broj tipičnih danskih jela.

"Jela kao što su namazani hleb, mleveno meso i svinjsko pečenje. Princip je da se serviraju tradicionalna danska jela", objasnio je Mikel Denker, kandidat DF-a za mesto gradonačelnika u Hvidovru.

Njegova stranka je u predizbornoj kampanji, između ostalog, obećavala povratak "frikadeller"-a (danska ćufta), ističući da je Danska "izgubila svoj identitet" time što je taj specijalitet skinula sa jelovnika.

  • svinjetina

    13.02.2014 18:14
    obecana
    kod nas se obecanje izvrsi jos za vreme izbora-pakovanje virsli,prasak za pranje/verovatno savesti/radno mesto/koja batina..
  • sasa

    22.11.2013 08:54
    obrnuto
    kod nas to ide obrnuto, s menija se skida meso ali svinje dodju na vlast
  • 21.11.2013 22:44
    U našem slučaju možda bi mogla da dođe u obzir janjetina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.