Gej "babuške" kao podrška LGBT zajednici u Rusiji

Britanski dizajneri su u znak protesta protiv homofobije u Rusiji napravili niz ruskih "babuški" s likovima gej ikona.
Britanski dizajneri su u znak protesta protiv homofobije u Rusiji napravili niz ruskih "babuški" s likovima gej ikona.

Kreativna agencija "Mother and The Kaleidoscope Trust" stoji iza ovog projekta.

Agencija je napravila sedam ograničenih izdanja, ručno oslikanih "babuški" sa likovima pet britanskih gej ikona – Eltonom Džonom, Džordžom Majklom, Stivenom Frajom, Grejamom Nortonom i Tomom Dejlijem.

Direktor komunikacija iz Mother firme Lijam Fej Frajt kaže: "Ruska LGBT zajednica suočava se sa oštrim merama vlasti. Napadi na gej osobe su u porastu u zemlji u kojoj je homoseksualnost bila klasifikovana kao mentalna bolest do 1999. Ovog Božića Mother šalje nešto "Rusiji s ljubavlju".

Lutke će biti ponuđene na onlajn aukciji na sajtu torussiawithlove.co.uk između 13. i 22. decembra, kako bi se prikupila sredstva za "Kaleidoscope Trust" i njihov rad sa ruskom gej zajednicom.

Tokom Božića, "Mother" će isporučiti set "babuški" ruskoj ambasadi u Londonu i Kremlju kao čin solidarnosti sa gej zajednicom u Rusiji.

  • 15.12.2013 13:07
    Tako je, gej matrjoška. :)
  • 15.12.2013 02:01
    Matrjoske, a ne babuske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti