Popaj danas slavi 85. rođendan

Mornar Popaj, animirani lik neustrašivog muškarca s tetoviranim sidrima na podlakticama i lulom u ustima, koji svoju snagu crpi iz spanaća, slavi 85. rođendan.
Mornar Popaj, animirani lik neustrašivog muškarca s tetoviranim sidrima na podlakticama i lulom u ustima, koji svoju snagu crpi iz spanaća, slavi 85. rođendan.

Lik junaka osmislio je američki crtač Elzi Krisler Segar prvi ga put predstavivši 17. januara 1929. godine u stripu "Thimble Theatre". Otada je stekao toliku popularnost da je strip promenio ime u njegovo.

Popaj je ubrzo doživeo i ekranizaciju pa je u razdoblju između 1933. i 1957. godine napravljeno oko 230 kraćih epizoda i tri duža animirana filma.

Od 1935. pa čak više od četiri decenija Džek Merser posudio je Popaju glas. Merser je od 1938. do 1942. bio je u braku s Mardži Hajns koja je svoj glas posudila Popajevoj Olivi.

Filmsku verziju s rediteljskim potpisom legendarnog Roberta Altmana, Popaj je dobio 1980. godine. Utelovio ga je Robin Vilijams, dok se u ulozi Olive našla Šeli Duval.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.