Pijane ptice iznad Sibira

Stanovnici Novosibirska ovih dana uočavaju neobično ponašanje ptica pevačoca koje doleću iz šume i hrane se bobicama biljaka koje rastu na gradskim trgovima i parkovima.
Stanovnici Novosibirska ovih dana uočavaju neobično ponašanje ptica pevačoca koje doleću iz šume i hrane se bobicama biljaka koje rastu na gradskim trgovima i parkovima.

Ptice nakon što se najedu gube orijentaciju, ne mogu da lete pravolinijski, a neke se prevrću i zabijaju u prozore automobila.

Ornitolozi tvrde da je tako jer zbog neuobičajeno toplog vremena u Sibiru bobice i plodovi voćaka nisu smrznuti pa ubrzano fermentiraju, a jedan od produkata vrenja je alkohol.

U evropskom delu Rusije pijanstvo ptica, ali i svinja, pa i sobova, više-manje je uobičajena pojava tokom leta i jeseni. U Sibiru su međutim, pojave pijanih ptica izrazito retke, tvrde naučnici.

  • iguman

    22.01.2014 18:17
    Ima dve mogucnosti za alkoholisanost ptica.Prvi je su se navulki od rjabinjuske /na slici/,a drugi je da je opijenost nastala od preleta preko teritorije ,gde se votka nemilice trosi ,pa su isparenja velika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.