Devojka koja nikad nije jela

Mandžu Dara (25), Indijka iz malog mesta Sonipat u blizini Nju Delhija, od rođenja živi isključivo na tečnosti, jer pati od ahalazije, retkog oboljenja koje joj onemogućava da jede čvrstu hranu.
Mandžu Dara (25), Indijka iz malog mesta Sonipat u blizini Nju Delhija, od rođenja živi isključivo na tečnosti, jer pati od ahalazije, retkog oboljenja koje joj onemogućava da jede čvrstu hranu.

Ova Indijka dnevno popije oko 5 litara mleka, čaj i vodu već 25 godina, jer su posledice ahalazije otežano gutanje, bol u grudima usled konzumiranja čvrstih namirnica, kao i povraćanje progutanog sadržaja.

Bagvati Dara, majka mlade Indijke, kaže da do detetove druge godine nije primećivala da ima poremećaj, sve dok u njenu ishranu nije uvela pirinač i hleb, zbog čega je ona stalno plakala i bila bolesna.

Njeni roditelji imaju sedmoro dece i usled siromaštva nisu u mogućnosti da priušte specijalistu koji bi eventualno hirurškim putem mogao da pomogne devojci, ali su uspeli da prikupe novac za kravu kako bi joj barem obezbedili adekvatnu ishranu.

  • 13.02.2014 16:58
    ahalazija se resava operativno
    sa 32 sam obolela od ahalazije s tim sto nisam mogla ni tecnost da jedem. trebalo je vremena da utvrde sta je u pitanju i posle skoro dve godine poslali su me na operaciju. sve je ok proslo. nadam se da ce i ova devojka moci da ode na operaciju..Izuzetno gadan i vrlo redak sindrom grca jednjaka..zelite da jedete, a ne mozete..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.