Ofarban "neznani junak" u Sofiji, kao podrška Ukrajini

U znak podrške "oslobođenju Ukrajine", u kojoj je juče državnim udarom skupštine zbačen predsednik Viktor Janukovič, u Sofiji su nepoznate osobe ofarbale jedan spomenik u nacionalne boje Ukrajine.
U znak podrške "oslobođenju Ukrajine", u kojoj je juče državnim udarom skupštine zbačen predsednik Viktor Janukovič, u Sofiji su nepoznate osobe ofarbale jedan spomenik u nacionalne boje Ukrajine.

Na spomeniku u centru bugarske prestonice Sofije jedan od "neznanih junaka" sovjetske Crvene armije iz Drugog svetskog rata i oslobođenja od fašizma je, ironijom "autora", osvanuo u (trenutno antiruskim) bojama plavo-žute ukrajinske zastave.

Nesvakidašnji događaj zabeležila je, između ostalih i kamera Nikolaja Dojčinova (AFP), a slike se ubrzo našla na društvenim mrežama.

  • Dejan

    24.02.2014 21:53
    @ LimanacNS
    Druže, grešiš što upotrebljavaš reč "naši". Pretpostavljam da misliš na državljane Srbije, ali poenta nije u tome da li te je zavrnuo Srbin, Rus ili Eskim. Da Rusija nije mafijaška feudalna despotija do tih stvari ne bi dolazilo ili bi umešani bili gonjeni. Sasvim je nevažno što su poslodavci bili "naši", ruska država je pustila da ljudi crnče dok nisu završeni radovi, a onda se setila da postoje neki propisi. Tu su se ugradili mnogi iz državnog aparata. Uostalom, broj prevarenih radnika iz Srbije je kap u moru prema ukupnom broju prevarenih radnika, mahom iz Azije.
  • LimanacNS

    24.02.2014 13:25
    @Dejan
    Druže, pošto znam jednog koji je prošao kao što govoriš, mogu da ti kažem da su tu stvar opet zeznuli naši. Rusi su plaćali one koji su ugovorili poslove i doveli radnike, ali ti poslodavci nisu isplaćivali radnike i ugovarali im najgore uslove. Uz naravno turističke, umesto radnih viza. Nisu Rusi cvećke, ali su uglavnom naši gori.
  • Dejan

    23.02.2014 20:44
    @ Bugarin
    Jok, bratko. Otići će u Rusiju, crnčiti nekoliko meseci, a onda će ih pohapsiti i deportovati jer nemaju vize. Pri tom im, naravno, mafijaška Putinova država neće isplatiti novac koji su zaradili. Idila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.