Policajci traže da se zadrži zakon koji im dozvoljava da spavaju sa prostitutkama

Pripadnici snaga reda na Havajima traže da se zadrži zakon koji je trenutno na snazi i koji dopušta policajcima na tajnom zadatku da spavaju sa prostitutkama.
Pripadnici snaga reda na Havajima traže da se zadrži zakon koji je trenutno na snazi i koji dopušta policajcima na tajnom zadatku da spavaju sa prostitutkama.

Oni koji zagovaraju ukidanje kontroverznog zakona, među kojima su i stručnjaci za trgovinu ljudima, smatraju ga nepotrebnim i čak sumnjaju da se zloupotrebljava.

Po njihovom mišljenju, policijski posao se može obavljati i bez jednog takvog izuzeća. "Ne pomaže u vođenju istrage, a u najgorem slučaju može da dovede do još većih trauma kod osoba koje se bave prostitucijom. Da li mislite da bi one i dalje imale poverenje u policiju?", istakao je za AP stručnjak Derek Marš, dodajući da su postojeće metode "najblaže rečeno zastarele".

Havaji se suočavaju sa problemom trgovine ljudima i prisilne prostitucije, te mnogi stručnjaci smatraju da zakon samo doprinosi još većem zlostavljanju.

  • Stanko

    22.03.2014 19:13
    Bogovi
    Na[i policajci će traziti da mogu da se stave u visinu bogova, Najmanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.