One su odlučile da se ne briju...

Zahvaljujući aktivistima poput Petre Kolins ili brenda American Apparel, mlađe generacije sve više prihvataju svoje telo onakvim kakvo jeste, a to znači i prihvatanje sopstvene maljavosti.
Zahvaljujući aktivistima poput Petre Kolins ili brenda American Apparel, mlađe generacije sve više prihvataju svoje telo onakvim kakvo jeste, a to znači i prihvatanje sopstvene maljavosti.

Stidne dlake i dlake ispod pazuha postaju simbol bunta protiv industrije lepote na Zapadu, a poslednje mesto depil-tabua su noge. Ipak, mlade devojke širom sveta počinju da se bore za svoje pravo za dlake na nogama i ne žele da im neko govori da je ono što im je prirodno dato odvratno.

"Ovo je pozitivan prostor. Negativne poruke ili slike neće biti postavljene, a oni koji ih šalju će biti blokirani. Ako nemate šta pametnije da radite od vređanja samouverenih ljudi, vreme je da nađete produktivan hobi. Ozbiljno, niko vas ne tera da gledate slike. Za naše korisnike: pošaljite nam slike svojih čupavih nogu!", piše u opisu sajta.

Tako je nastao Tumblr blog "The Hairy Legs Club" (Klub dlakavih nogu). Tu devojke kače fotografije svojih maljavih nogu da bi skrenule pažnju svima širom sveta da je brijanje stvar njihovog izbora, a ne društveno nametnuta obaveza.

Da li to znači da ćemo uskoro videti sve više nogu "au naturel"? Verovatno hoćemo. Muškarci verovatno neće biti srećni zbog toga, ali makar će nam doneti izbor. Na ovom blogu možete videti stotine slika devojaka koje su rekle "NE!" brijanju, kao i njihove ispovesti.

"Primetila sam da ljudi u restoranima beskrupulozno zure u moje noge i smeju se sa prijateljima i odlučila sam da im se suprotstavim jer su nepristojni. Ako se ja osećam neprijatno zbog njih, neka se i oni osećaju neprijatno zbog mene", napisala je jedna od korisnica.

Ova devojka je slikom na nozi poručila da je brijanje stvar vašeg izbora.

"Ovakvom me je majka napravila. Veoma dlakavom! Želim da pokažem svoju prirodnu dlakavu lepotu, ali kada treba izaći iz kući au naturel, sumnjam u svoje samopouzdanje. Nadam se da ću uskoro skupiti snage da to uradim", rekla je korisnica koja je ostavila sliku ispod.

  • dejan

    22.07.2014 11:15
    brkovi
    a nista o brčićima?? :)
  • Miroslav

    22.07.2014 03:18
    Kretenizam
    Sve sam napisao u naslovu.
  • star wars

    21.07.2014 23:19
    chubaka
    http://clubmetro.metronews.fr/media/user/chubaka_gang.jpg

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.