VIDEO: Napravio prvu privatnu zaobilaznicu

Kako bi pomogao zajednici, a i zaradio, Majk Vats je otvorio privatnu zaobilaznicu, prvu u Britaniji u poslednjih 100 godina, piše "The Guardian".
Kako bi pomogao zajednici, a i zaradio, Majk Vats je otvorio privatnu zaobilaznicu, prvu u Britaniji u poslednjih 100 godina, piše "The Guardian".

U mestu Kelston u Somersetu, glavni put u jednom trenutku je zatvoren, a s jedne i druge strane okružen je poljima koja se protežu sve do planina prema severu Britanije.

Nakon odrona koji je uzrokovao velika oštećenja na putu, šteta nije sanirana, a put je i dalje zatvoren, zbog čega je vozačima ponuđen alternativni put kojim se njihovo dosadašnje vreme putovanja produžuje za sat vremena.

Zbog toga se Vats odlučio na ovaj nesvakidašnji potez. Uložio je svoj novac, a na ulazu na zaobilaznicu, ne bi li ga povratio, postavio je rampe. Cena za putnički automobil iznosi 2 funte, dok je cena za motocikle oko 10 funti. Za izgradnju puta dužine 365 metara i širine 5 metara u koji je uložio 190.000 evra trebalo mu je dve nedelje.

Ispričao je da se ideja rodila u lokalnom kafiću kada je čuo su meštanina kako kaže da se već danima ljudi voze preko njegove njive i da mu to ne smeta.

62-godišnji Majk Vats dobio je ideju i u dogovoru s meštaninom čija je njiva, napravio put koji vozačima skraćuje putovanje za gotovo 14 kilometara.

  • Osoba M

    20.08.2014 07:09
    @Pametan - jer je u mogućnosti
    Ne trebase cuditi deranu, pa ne pricamo o Srbiji.
  • Anonimus

    19.08.2014 06:23
    @pametan - jer je u mogućnosti
    U mogućnosti jer je pametan
  • NS - VS

    18.08.2014 22:34
    https://www.youtube.com/watch?v=cbuwr-9t_bc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti