Asteroid večeras proleće kraj Zemlje

Asteroid veličine kuće proći će večeras pored Zemlje, i biće bliži nama, nego Mesecu, saopštili su naučnici NASA-e.
Asteroid veličine kuće proći će večeras pored Zemlje, i biće bliži nama, nego Mesecu, saopštili su naučnici NASA-e.

Asteroid, poznat kao 2014 RC ili Pitbul, ne predstavlja opasnost po Zemlju i verovatno će teško moći da se vidi golim okom, ali u NASA-i kažu da će amaterski astronomi sa malim teleskopima moći da ga opaze dok bude prolazio pored Zemlje.

Čak i u slučaju da se sudari sa našom planetom, masa asteroida manja je u odnosu na onu koja je eksplodirala iznad Čeljabinska početkom 2013.

Najbliža udaljenost na kojoj će asteroid proći od Zemlje je oko 40.000 kilometara, što je približno jedna desetina udaljenosti do Meseca.

Naučnici u NASA-i nadaju se da će im to predstavljati priliku za istraživanje kakva se veoma retko pruža.

Pitbul će biti najbliže Zemlji u nedelju uveče u 21 sat po centralnoevropskom vremenu.

  • 07.09.2014 07:22
    Ko nas je i zašto stvorio i pustio da se razmnožavamo na ovoj prelepoj planeti, kojoj nanosimo samo štetu i uništavamo je!? Koja je svrha, koji je cilj? Ne verujem da je svrha i cilj ovo bauljanje u mraku i blatu većine čovečanstva. Tu ne mislim samo na one siromašne, neobrazovane i primitivne, jer duhovni mrak i mulj je mnogo dublji i opasniji kod one manjine koja ima moć, novac i vlast. Gde je izlaz? Možda nas jednog dana od sveg tog besmisla spase neki moćni asteroid koji nas neće promašiti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.