Butici koriste "mršava ogledala" da prodaju više robe

Novi trend u Sjedinjenim Američkim Državama podrazumeva korišćenje tzv. "mršavih ogledala" u buticima i prodavnicama odeće kako bi kupci što bolje izgledali u odeći koju isprobavaju.
Novi trend u Sjedinjenim Američkim Državama podrazumeva korišćenje tzv. "mršavih ogledala" u buticima i prodavnicama odeće kako bi kupci što bolje izgledali u odeći koju isprobavaju.

Ova ogledala koja se mogu kupiti po ceni između 165 i 5.500 dolara navodno mogu učiniti da izgledate do pet kilograma manje.

Najpre su se pojavila u januaru 2013. godine, a kompanija je imala nameru da ih prodaje direktno kupcima. Ipak, ubrzo su postala izuzetno popularna u manjim buticima i prodavnicama odeće.

Jedna studija u Švedskoj je pokazala kako je u butiku koji je koristio ova ogledala prodaja narasla za čak 20 odsto, a čak 86 kupaca je bilo izuzetno zadovoljno onim što vide u ogledalu.

Belinda Džasmin, kreatorka "mršavog ogledala" je na ideju došla nakon što je otkrila da je njeno staro ogledalo s tavana čini debljom nego što zaista jeste, pa je odlučila da napravi jedno koje će ženama pomoći da se osećaju bolje u vezi sa svojim telom.

Kao odgovor na kritike ovog ogledala, Džasmin kaže kako se na svakom od njih nalazi vrlo transparentan logo i kako ne može doći do zabune.

  • 16.01.2015 07:11
    Pa to su Srbi izmislili jos pre 10g !
    Kod nas to radi 100%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.