Završeni radovi na izgradnji Ulice Nova

Zavod za izgradnju grada završio je radove na izgradnji Ulice Nova koja povezuje Privrednikovu i Put novosadskog partizanskog odreda.

Zavod za izgradnju grada završio je radove na izgradnji Ulice Nova koja povezuje Privrednikovu i Put novosadskog partizanskog odreda.

Ova investicija završena je i pre ugovorenog roka, a obuhvata izgradnju saobraćajnice u dužini od oko 336m, koja je deo sekundarne putne mreže na prostoru za poslovanje u severozapadnom delu Novog Sada. Sem kolovoza, izgrađena je vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i atmosferska kanalizacija, čime je rešen i problem odvođenja površinskih voda.

Novoizgrađena saobraćajnica uskoro će biti i adekvatno osvetljena pošto će u narednih petnaestak dana početi radovi na izgradnji javnog osvetljenja.

Ukupna vrednost ove investicije je oko 38 miliona dinara, a njenom realizacijom učinjen je bitan korak ka privlačenju potencijalnih investitora jer je praksa pokazala da je jedan od bitnijih kriterijuma za zainteresovanost ulagača upravo stepen opremljenosti zemljišta.  b

Radovi na izgradnji saobraćajnice i prateće infrastrukture omogućili su bolji pristup parcelama, kao i priključenje budućih objekata na infrastrukturnu mrežu. Time je ova lokacija postala još atraktivnija za privlačenje investitora koji su opredeljeni za ulaganje u proizvodne pogone, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta u našem gradu.

Pojedine parcele u radnoj zoni Sever 2 već su otuđene, a izgradnjom Ulice Nova stvarili su se uslovi za ustupanje još nekoliko slobodnih parcela koje su u vlasništvu Grada Novog Sada. Parcele su površine oko 3200m2, namenjene su izgradnji proizvodnih pogona spratnosti P-P+1 (maks. P+2), a postoji i mogućnost spajanja više parcela.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Servisne informacije