Bronza za Novosađanke na EP u kajaku

Reprezentativke Srbije, Novosađanke Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek osvojile su danas bronzanu medalju u disciplini k-2 na prvenstvu Evrope u kajaku i kanuu.

Reprezentativke Srbije, Novosađanke Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek osvojile su danas bronzanu medalju u disciplini k-2 na prvenstvu Evrope u kajaku i kanuu koje se održava u češkim Račicama.

One su do trećeg mesta došle u vremenu od 3.43,340 minuta. Zlatnu medalju osvojila je posada Rumunije (3.42,220), a srebrnu Poljske (3.42,740). To je prva medalja za Srbiju na ovom Evropskom prvenstvu.

Milici Starović i Dalmi Ružičić Benedek ovo je bilo prvo veliko zajedničko finale u karijeri, Starovićevoj prva medalja, a Ružičićevoj četvrta za reprezentaciju Srbije. Ženski dvosed već sutra očekuje novo finale, na duplo kraćoj deonici, u olimpijskoj disciplini k-2 500m.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao im je na osvojenoj medalji. "Novi Sad je ponovo ponosan na svoje sportiste. Milica Starović i Dalma Ružičić Benedek napravile su veliki korak u svojoj karijeri i na najbolji način predstavile svoj grad i svoju državu. Ostvarenim uspehom one daju dobar primer mladim sportistima kako se velikim trudom, radom i predanošću postižu najbolji rezultati", naveo je gradonačelnik.

Dejan Pajić je u jednosedu na 1000m (k-1 1000m) bio šestoplasirani u A finalu, dok je dvosed Simo Boltić, Vladimir Torubarov na istoj stazi, ali u disciplini k-2 1000m bio 9. u A finalu.

Kanuista Strahinja Mladežić zauzeo je šesto mesto u B finalu discipline c-1 1000m, pa je u ukupnom plasmanu bio 15.

  • 02.05.2015 10:18
    Bravo!
    Svaka čast, devojke...
  • Ja

    02.05.2015 09:52
    BRAVO!!!
    Samo napred, devojke! Trud se uvek isplati, cak i kad neki faktori pokusavaju da ti prprece put...
  • besan ker

    02.05.2015 09:18
    Bravo cure!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.