Mandarić ne može i ne želi da preuzme FK Vojvodinu

Biznismen Milan Mandarić trenutno nije u mogućnosti da preuzme bilo koji klub u Srbiji, pa ni FK Vojvodinu, kaže njegov sestrić Ranko Lončar.
Biznismen Milan Mandarić trenutno nije u mogućnosti da preuzme bilo koji klub u Srbiji, pa ni FK Vojvodinu, kaže njegov sestrić Ranko Lončar.

Naime, prema zakonu FIFA i UEFA, stoprocentni vlasnik jednog kluba, kao što je Mandarić u Šefild Venzdeju, ne može da uđe u bilo kakav odnos sa drugim klubom. Međutim, Lončar navodi da njegov ujak, iako uvek podvlači "nikad ne reci nikad", za sada ne želi da ima ništa sa fudbalom u Srbiji.

"On je uvek naglašavao da u uslovima koji su vladali u Srbiji, a koji su i danas na snazi, za tako nešto ne postoje nikakve šanse. Njega su pitali za Zvezdu ili Partizan, a on je odgovorio - 'A zašto ne Vojvodina?'. Možda je tako neko i izvukao zaključak da bi on bio rešenje za Novosađane", kaže Lončar.

Mandarić je još 1988. godine predlagao privatizaciju fudbalskih klubova u Jugoslaviji, smatrajući da je to jedini način da oni mogu normalno da funkcionišu. Bilo je pregovora da preuzme Crvenu zvezdu, Spartak iz Subotice i splitski Hajduk, međutim, do realizacije nikad nije došlo.

Aktuelni predsednik Vojvodine Balša Butorović ovih dana bi trebalo da zakaže skupštinu kluba, koja bi trebalo da bude održana u narednih deset dana. "Crveno-beli" su nedavno, zahvaljujući zaradi koju su ostvarili igrajući kvalifikacije za Ligu Evrope, isplatili zaostale zarade igračima i radnoj zajednici u iznosu od oko 40 miliona dinara.

  • bata

    18.10.2013 07:56
    preuzimanje
    Sad jedino da ce Dusan Vlaovic sa Rabrenom da preuzme Vojvodinu, ali sve je moguce.
  • Ćevara

    15.10.2013 21:45
    Pa nije ni on šaban...
    da mu Rabren i Čabra prodaju muda za bubrege..
  • Podbarac

    15.10.2013 09:36
    @Anonimus - Mandaric
    nema ozbiljnog rešenja u našem fudbalu kad su nam i klubovi i liga neozbiljni - kao što je kazano u komentaru "Upućen - Pametan čovek"...
    Dokle god na fudbalom gazduju Arkani, Bate i Cece - tako će nam i biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport