OŠ "Đorđe Natošević" dobila sertifikat Aktivne škole

Dok se svuda u svetu danas obeležava Svetski dan fizičke aktivnosti, đaci u Osnovnoj školi "Đorđe Natošević" danas su imali još jedan razlog za slavlje koji su obeležili utakmicama u košarci, fubalu i odbojci.
Dok se svuda u svetu danas obeležava Svetski dan fizičke aktivnosti, đaci u Osnovnoj školi "Đorđe Natošević" danas su imali još jedan razlog za slavlje koji su obeležili utakmicama u košarci, fubalu i odbojci.

Naime ova novosadska škola danas je dobila i sertifikat "Aktivne škole" koji je direktoru Nedeljku Đorđiću uručila Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić u pratnji proslavljenog sportiste i predsednika Saveza za školski sport Mihaila Dudaša.

Reč je o jedinstvenom programu "Aktivne škole" koji je deo Strategije razvoja školskog sporta Vojvodine, a predstavlja koncept u kojem se razvijaju škole, kao mesta u kojim se promoviše zdravlje i fizička aktivnost u svim segmentima školskog života.

Tepić je istakla koliko da joj je drago što je Vojvodina i zvanično uvela ovaj program koji kroz negovanje zdravih stilova života vodi računa o osnovcima širom Pokrajine. "Fizičko vaspitanje treba da bude suštinska komponenta nastavnog kurikuluma, usko povezana sa ostalim nastavnim predmetima. Takođe, veoma je važno da škole utiču na decu i omladinu da što više slobodnog vremena provode u bavljenu sportskim i fizičkim aktivnostima. Briga o zdravlju naših najmlađih i to u školi, mestu na kome oni provode najviše svog vremena i koja za njih treba da predstavlja drugu kuću, svakako je prioritet našeg Sekretarijata. I to ne samo tokom časova fizičkog vaspitanja, nego i tokom malih i velikih odmora", rekla je Tepićeva.

"U našoj pokrajini se kroz istoriju veoma vodilo računa o fizičkoj kulturi i fizičkom vaspitanju, tako je i danas. Programom "Aktivne škole", revitalizacijom Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine i Strategijom razvoja školskog sporta, kao krovnim dokumentom za koji smo dobili sve ruke gore poslanika u Skupštini APV, resorni Sekretarijat uz pomoć Radne grupe koja je radila na pripremi Strategije, uspeo je da skrene pažnju na važnost uključivanja sve dece u što veći broj fizičkih aktivnosti", dodala je ona.

"S obzirom da je program "Aktivne škole" jedinstven u celoj Republici i da se za sada sprovodi samo u Vojvodini, još više nas čini ponosnim, a nadamo se da će u budućnosti sve vojvođanske škole postati aktivne škole", naglasila je Marinika Tepić.

Pored Osnovne škole "Đorđe Natošević" iz Novog Sada, za program "Aktivne škole" akreditovane su i Osnovne škole: "Vuk Karadžić" iz Kule, "Novak Radonić" iz Ade, "Jovan Popović" iz Kikinde, "Stevan Sremac" iz Sente, "Sveti Sava" iz Kikinde, "Vuk Karadžić" iz Novog Sada i "Đura Jakšić" iz Kaća.

  • 11.05.2015 07:15
    eee
    U Djokinu je pored Dudasa isao i Zeljko Brkic, kao i mnogi drugi proslavljeni sportisti...
  • 11.05.2015 06:26
    Bravo Đole
    Svaka čast za priznanje, Đokina škola je već dugo jedna od najboljih škola u gradu. Sve najbolje u budućem radu direktoru Đorđiću i kolektivu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti