Ponovo štrajk u "Stanu"

Radnici JKP "Stan" od jutros su ponovo u štrajku zbog neisplaćenih zarada, saznaje 021.rs.
Radnici JKP "Stan" od jutros su ponovo u štrajku zbog neisplaćenih zarada, saznaje 021.rs.

Predstavnica sindikata "Solidarnost" Gordana Kojić kaže za 021.rs da su se sva tri sindikata složila da je potrebno stupiti u generalni štrajk jer u ovoj godini nijedna plata nije isplaćena. Ona podseća da su radnici dugo bili na minimalcu, da su im sada kao vraćene plate, ali da ih ne dobijaju i da ovo nije prvi protest od početka godine.

Kojić kaže da je direktor "Stana" Janko Čobrda podneo ostavku nakon protesta pre više od mesec dana, ali da još nije smenjen na Skupštini grada. Ona dodaje da će radnici protestovati i na ulicama za nekoliko dana ukoliko se nešto ne preduzme, odnosno da je potrebno da se Gradska vlast uključi u rešavanje problema ovog preduzeća.

Direktor u ostavci Janko Čobrda potvrdio je za 021.rs da su radnici ponovo stupili u štrajk. On navodi da trenutno ne može ništa da preduzme da isplati zarade, da je platio doprinose za prethodne mesece, ali da nema novca za drugi deo januarske plate, kao i februarsku, martovsku i aprilsku platu. Prema njegovim rečima, lokalne vlasti su upoznate sa problemima i rade na tome da se oni reše.

"Bez pomoći Grada ne mogu da rešim problem. O politici ne mogu da vam pričam, mogu samo o ekonomsko-finansijskoj situaciji, a to je tako da nemam finansijske mogućnosti da isplatim plate s obzirom na visinu obaveza prema dobavljačima, blokadama po rešenju sudova i tužbama. Grad je upoznat sa svime, a u gradskoj upravi su mi rekli da moramo da radimo da ne gubimo Skupštine stanara i da oni pokušavaju da nađu rešenje", navodi Čobrda.

On je dodao i da ne zna kada će biti razrešen dužnosti iako je pre više od mesec dana dao ostavku uz obrazloženjei da nije u stanju da reši probleme u "Stanu". U međuvremenu je održana i jedna sednica Skupštine grada gde se o njegovoj smeni nije raspravljalo.

Podsetimo, problemi u Stanu prisutni su već nekoliko godina. Prošle godine je iz budžeta izdvojen novac za isplatu otpremnina, Grad je ovom preduzeću dodelio i pojedine poslove iz budžeta, ali ono i dalje ide u minus.

  • popic vladimir

    18.05.2015 21:15
    vladar iz senke
    prodacu ja ugaonu garnituru iz svog stana i isplatiti vam ostatak januara,ceo februar :)
    ko razume shvatice :)
  • milan

    18.05.2015 20:02
    staz
    radni staz nikom ne uplacuju od 2013 provereno proverite i vi
  • Zemljoposednik

    18.05.2015 16:59
    iz Srema
    JKP Stan je završena priča, zaposleni treba da traže nove poslove, naravno onaj ko može, da prežive ljudi. Političke stranke koje su po koalicionom ključu dobijali rujovodjenje iz godine u godinu su upropaštavali to preduzeće, donosili loše poslovne odluke, nedomaćinski poslovali, zapošljavali armiju nepotrebnih i nestručnih ljudi, razvlačili imovinu, terali one koji nešto znaju. I to nije od juče, tako se u Stanu radi više od decenije a zadnje godine je dogorelo do noktiju. Jedino rešenje je privatizacija tog preduzeća, što je verovatno i bio cilj, a uskočiće neki od novosadskih tajkuna pa će gradjani koji su u sistemu održavanja da mu plaćaju lep mesečni reket. I ja sam nekad proveo 4 godine u toj firmi, pa kad su počeli da mi dovode za direktore i šefove službi ljude koji su bili bez znanja i iskustva ali sa mnogo partijske obesti sam im se nane nanine nažuljao i sam dao otkaz. Najpametniji potez u karijeri mi..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti