Dodeljena nova sredstva za obnovu zdravstvenih ustanova Vojvodine

Zdravstvenim ustanovama u Vojvodini, danas je dodeljeno približno 255 miliona dinara na javnom konkursu koji je raspisala Uprava za kapitalna ulaganja APV za finansiranje ukupno 14 projekata u oblasti zdravstvene zaštite.
Zdravstvenim ustanovama u Vojvodini, danas je dodeljeno približno 255 miliona dinara na javnom konkursu koji je raspisala Uprava za kapitalna ulaganja APV za finansiranje ukupno 14 projekata u oblasti zdravstvene zaštite.

Klinički centar Vojvodine dobio je oko 31 milion dinara od kojih će se između ostalog kupiti operacioni stolovi i lampe, kao i aparati za anesteziju. Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, dobio je nešto više od 26 miliona dinara koji će biti iskorišteni za kupovinu opreme za jedinicu intenzivne terapije kao i sistem monitoringa.

Direktor Dečije bolnice Slobodan Grebeldinger rekao je da će dodeljena sredstva biti dovoljna da se završe građevinski radovi i kupi deo opreme, i naglasio da  Dečijoj bolnici nedostaje uređaj za magnetnu rezonancu.

"Tu imamo ozbiljan problem jer su druge ustanove ozbiljno opterećene nekim pacijentima koji su specifični kada se radi pregled magnetom, jer pregled dugo traje i zahteva uvođenje dece u opštu anesteziju, a kada bi dečija bolnica imala svoj magnet na taj način bi se proširilo indikaciono područje i imali bio zaista kvalitetnu dijagnostiku", kaže Grebeldinger.

Pomoćnica pokrajinske sekretarke za zdravstvo Danijela Baričak-Stanković je istakla da Pokrajinska vlada kontinuirano ulaže u obezbeđivanje adekvatnih radnih uslova u oblasti zdravstva.

"Problem Vojvodine je i dalje nedostak kadrova koji je nastao zbog zabrane zapošljavanja i procedura odobravanja od strane komisije Vlade Republike Srbije. Kada uspemo da rešimo problem deficita zdravstvenih radnika, sa dosadašnjim ulaganjem u prostor i opremanje zdravstvenih institucija, moćićemo da kažemo da u Vojvodini imamo  evropske standarde u oblasti zdravstva", napomenula je Baričak-Stanković.

Sredstva za sanaciju i nabavku opreme dodeljena su pored ustanova u Novom Sadu i zdravstvenim ustanovama Zrenjaninu, Vršcu, Pančevu, Senti, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Beloj Crkvi, Novom Kneževcu i Irigu.

  • -

    03.08.2015 19:27
    -
    nestace u vidu lastinog repa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti