Uređuju Limanski park

Radnici "Gradskog zelenila" počeli su rekonstrukciju Limanskog parka, tokom koje će biti zasađena 152 stabla koprivića, hrasta, ginka bilobe, japanskog bagrema, platana, javora, jasena i crnog bora.

Radnici "Gradskog zelenila" počeli su rekonstrukciju Limanskog parka, tokom koje će biti zasađena 152 stabla koprivića, hrasta, ginka bilobe, japanskog bagrema, platana, javora, jasena i crnog bora.

Kako navode iz ovog preduzeća, da bi Limanski park postao uređena zelena oaza, biće posađeno 1.038 komada ukrasnog šiblja - forzicije, berberisa, hibiskusa, jorgovana, magnolija, zlatne kiše, vatrinog trna, zemljanog kedra i drugih ukrasnih žbunova.

- Poslednji radovi u ovom parku izvedeni su pre osam godina i od tada ništa nije rađeno da park postane zaokružena urbana celina. Od ovog leta, stanovnici Limana, ali i ostalih delova Novog Sada moći će da uživaju u prirodnom ambijentu, uređenom po uzoru na razvijene gradove Evropske unije – izjavio je direktor Zelenila Aleksandar Bogdanović.

Radovi na rekonstrukciji parka obuhvataju poravnavanje terena, odnošenje otpada i sadnju drveća i ukrasnog šiblja. Pored toga, biće povađeni stari panjevi koji ruže travnati prostor parka i otežavaju njegovo održavanje.

Rekonstrukcija Limanskog parka predstavlja najobimniji projekat "Gradskog zelenila" u širem centru grada koji finansira iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

  • 04.08.2015 20:00
    Eno tetka sto je nedavno oplevila ruze vec trlja ruke. (Usput, jel nekad ona kaznjena za tu odvratnu kradju i vandalizam?) Hocu da kazem, jeste li osmislili nacin da sacuvate to sto stvorite, jer narod ovde jos nema razvijenu svest o zajednickom dobru i kulturi zivljenja?
  • 04.08.2015 18:57
    @Biologica by Novi Kras
    Ne kaem da ne rade dobro. Trude se.
    Nažalost, to nije dovoljno. Govorim to kao čovek koji je viodeo budućnost, Shvatićete možda za nekoliko godina.Trenutno, ne postoji ništa važnije od flore. I u to ćete se uveriti tek za nekoliko godina. Ne znam, koji su razlozi nestanka. Ali znam da će Dunav biti širok možda 30m i da će se moći pregaziti, koliko će biti dubok. Nće bbiti preko kolena. A umesto biljaka imaćemo mnogo peska i prašine. Neće Vam tada padati na pamet parkinzi, MMF, kurs... i ostalo.
    Zahvaljivaćete se na opstanku paradjza i jabuke u staklenicima...
    Fabrika vode kod Siriga će se čuvati kao zatvor...
  • Hmm

    04.08.2015 17:39
    Zašto Limanski park koji je već pre par godina obnavljan? Zašto ne neki drugi parkovi? Što sad ne ulažete u Železnički park, za koji eto kobajagi nije bilo para, već su vam trebali plastični dinosaurusi? Forsirate ovaj park zbog Cinema city-a? Youth polisa i ostalih Exitovih izdanaka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti