Pritvor osumnjičenom članu DS-a za grafite "Smrt Pajtiću"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je određen pritvor osumnjičenom I.G. za pisanje grafita "Smrt Pajtiću" u Novom Sadu.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je određen pritvor osumnjičenom I.G. za pisanje grafita "Smrt Pajtiću" u Novom Sadu.

Stefanović je za RTS naveo da postoje neposredni dokazi o njegovoj krivici, da je veštačenje završeno, kao i da policija ima njegove razgovore sa štamparijom u kojoj je naručio da se izrade šabloni sa natpisom "Smrt Pajtiću".

Prema rečima ministra, osumnjičenom je ponuđeno da odgovara na pitanja na poligrafu, ali je njegov advokat to odbio. U novčaniku osumnjičenog pronađena je i manja količina droge, dodao je ministar i naveo da će i za to biti posebno terećen.

Član DS-a odbacio tvrdnje da je pisao grafite protiv Pajtića

Nikola Šijan, advokat I. G, povodom izjave ministra Stefanovića o privođenju njegovog branjenika, rekao je da je on odbacio tvrdnje o bilo kakvoj povezanosti sa tim grafitima.

I. G. je rekao da jeste član Demokratske stranke, kao i da deli stavove kritizera trenutne vlasti i da u tom smislu podržava sadržinu grafita koji kritikuju vlast, uključujući i grafit sa natpisom "Lažeš Vučiću".

"Međutim, nezavisno od daljeg toka postupka, smatramo da je određivanje policijskog zadržavanja u ovom slučaju potpuno neopravdano, s obzirom na to da se moj klijent dobrovljno odazvao svakom pozivu državnih organa i izneo svoju odbranu, a samo delo za koje se tereti ne opravdava određivanje zadržvanja do 48 sati", saopštio je Šijan. On takođe smatra da se ispisivanje grafita može smatrati, eventualno, svojevrsnim remećenjem javnog reda i mira, ali ne i teškim krivičnim delom koje opravdava ovako tešku meru.

Prethodno je ministar Stefanović izjavio da je policija identifikovala osobu koja je u Dunavskom parku ispisivala grafite mržnje protiv lidera Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića. Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je reč o I.G. (37) koji je po sopstvenom priznanju član DS-a od 1997. godine, a zaposlen je u preduzeću "Vode Vojvodine".

On je objasnio da je policija razgovarala sa I.G. prilikom pretresa njegovog stana i da je nakon pribavljanja novih dokaza tražen nalog za njegovo privođenje. Stefanović je rekao da se traga za osobom koja je pravila šablone za ispisivanje grafita i da očekuje da će ta osoba biti pronađena.

U Novom Sadu 6. avgusta pojavili su se grafiti sa porukom "Smrt Pajtiću", a premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sledećeg dana da je u toku istraga o tim grafitima, ali da nije siguran da će svi biti zadovoljni njenim rezultatima. Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je juče da mu tvrdnje ministra policije da je grafite protiv njega pisao član DS-a zvuče neverovatno i da će biti proverene.

  • julkica

    15.08.2015 20:23
    morbidno
    Kao da je ovo prva smicalica demokrata samo su otisli predaleko. Nisam ni sumnjala da je sve u reziji zutih,nista im vise ne pomaze.....jedva cekam da decembar dodje......
  • vasa

    15.08.2015 19:13
    vasa
    najostrije osuditi pocinioca,kako se ovo nikad ne bi ponovilo
  • Alapaca

    15.08.2015 18:48
    Koja sramota!
    Znači, pored pisanja grafita, još koristi i drogu? To je sramota! Posle se pitamo na koga se današnja omladina ugleda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti