FOTO: Otvorena prva izložba u okviru "Eko Tour de Naselje"

Danas je otvorena prva izložba u sklopu projekta "Eko Tour de Naselje", na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak.

Danas je otvorena prva izložba u sklopu projekta "Eko Tour de Naselje", na livadi između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak.

"Eko Tour de Naselje" projekat udruženja građana "Novo Kulturno Naselje", a podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, traje već oko dva meseca i počeo je javnim pozivom Novosađanima da doniraju svoje stare bicikle koji će biti preuređeni u nove, zanimljive i živopisne eksponate.

Pored same izložbe, projekat se sastoji i od turističkih obilazaka, na preuređenim biciklima, delova Novog naselja, kao što su Crkva Prenosa moštiju Svetog Save, ergela, Ranžirna stanica, u koje su uključene i edukativne priče vodiča i domaćina, kao i podizanje svesti stanovništva o ekologiji, zaštiti životne sredine i zdravijim načinima života.

Izložbe će biti otvorene 19, 20, i 21. avgusta, od 17 do 19 časova na prostoru festivala 'Dobrodošli na Naselje', a svake naredne subote i četvrtka će biti organizovane ture po Novom naselju, u kojima će biti posećene neke od odabranih lokacija.

Broj učesnika turističkih obilazaka je ograničen, a prijave se podnose putem mejla novokulturnonaselje@gmail.com ili putem Fejsbuka, nakon čega će potencijalni učesnici biti kontaktirani i obavešteni o vremenu i programu obilazaka. Do sada se prijavilo više od 20 osoba.

Na programu "Novog Kulturnog Naselja" do kraja leta su i festival autorskog filma "21114 kadrova" koji se održava krajem avgusta i polovinom septembra festival "Dobro došli na Naselje 2".

 

  • Milana K.

    20.08.2015 16:33
    Wow!
    Pa ovo je fenomenalno! Odusevljena sam.

    Bravo Novo kulturno naselje, samo nastavite i istrajte. Ne potpadnite pod politicke uticaje i ostanite svoji.

    Divne ideje imate, sve pohvale! :)

    P.S. Moj favorit je definitivno beli sa cvecem. Zeeelim gaa! :)))
  • 20.08.2015 10:24
    car je go

    vrci te biciklove.
    u periodu kada je stimpank popularan on biciklove farba u jarke boje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti