Memorandum sa kompanijom "Lear" još nije potpisan

Memorandum sa kompanijom "Lear" koja je najavila otvaranje pogona u Novom Sadu još nije potpisan i još uvek traje usaglašavanje oko detalja, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić.

Memorandum sa kompanijom "Lear" koja je najavila otvaranje pogona u Novom Sadu još nije potpisan i još uvek traje usaglašavanje oko detalja, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić.

Kako kažu u ministarstvu, Memorandum o saradnji je pripremljen i poslat na potpisivanje toj kompaniji. Potpisivanje nije javno zbog zahteva američke kompanije, pa je upućeno svakoj strani pojedinačno i u toku je usaglašavanje oko ugovora, navode u ministarstvu.

"Sama kompanija ima svoje interese, mi imamo svoje", kazao je Sertić odgovarajući na pitanja novinara. On je kazao da svaki od razgovora i pregovora sa kompanijama ima svoju dinamiku i proceduru.

Sertić kaže da su neka dokumenta potpisana, ali ne u klasičnom vidu memoranduma. "Memorandum po svojoj pravnoj sištini nije obavezujući dokument dokle god ne potpišemo zvanično ugovor. Tako da je sve ovo sada faza dogovora sa kompanijom", rekao je ministar.

On je kazao da se ne može posao u privredi organizovati ako se ne planiraju određena sredstva, za izgradnju rekonstrukciju, formiranje slobodne zone i slično. "Da biste doveli nove investitore morate uložiti u opremu, infrastrukturu koja bi vam omogućila dovođenje investitora i ja se ne čudim zašto je to Novi Sad uradio, to rade i drugi gradovi, Beograd, Leskovac i drugi koji imaju sredstva izdvojena za takve namene", kazao je Sertić.

Podsećamo da je američka kompanija "Lear" potvrdila da otvara pogon u Novom Sadu istovremeno kada je i Grad objavio tendere za uređenje prostora u radnoj zoni gde će ova kompanija otvoriti fabriku. Koliko će Novi Sad uložiti u infrastrukturu m ožete pročitati OVDE.

  • dufko

    03.12.2015 08:45
    uslovi
    Verovatno su sledeći - 8 sati stajanja, nema pauze, WC misaona imenica, plata minimalac, radiš preko agencije, uglavnom kao i u svim ostalim velikim investicijama ovde u okolini NS-a
  • 03.12.2015 00:27
    Ja rekoh Liar a ne Lear.
    Predizborna laz.
  • Steva-NS

    02.12.2015 22:27
    ..... molim lepo ....
    Ne moramo mi sve da znamo!Osetićemo kad počnemo raditi!Tako to izgleda,kad privredu vode "bivši djaci i dobri poznavaoci" američke privrede.Mada,ja lično mislim,da ima nešto,što se ne može sažvakati,pa od toga nema ništa.Ili će i ovo ići pod,daj šta daš .....!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti