Bez novog protesta prosvetara

Prosvetni radnici neće ipak protestovati početkom oktobra kako je najavljeno na nedavno održanom sastanku Sindikata prosvetnih radnika sa resornim ministrom Žarkom Obradovićem.
Prosvetni radnici neće ipak protestovati početkom oktobra kako je najavljeno na nedavno održanom sastanku Sindikata prosvetnih radnika sa resornim ministrom Žarkom Obradovićem.

Budući da je on u međuvremenu odgovorio na određene zahteve prosvetara, nema razloga za protest kaže Mirko Radeta iz Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine."Mislim da je trebalo protest koji je usledio 1. septembra pomeriti na 5. oktobar. Upravo taj dan je Svetski dan prosvetnih radnika i mislim da bi odjek bio daleko veći" smatra Radeta.
Tim povodom će od prvog oktobra na skupu u Novom Sadu boraviti prosvetari iz Slovenije. Oni će podeliti iskustva o inkluzivnom obrazovanju, koje se kod njih primenjuje više od deset godina.

Upravo je uvođenje dece sa smetnjam u razvoju u sistem obrazovanja bio sporan i našao se na spisku problema koje su prosvetari uputili ministru. Osim toga oni su zahtevali i promenu Zakona o obrazovanju, a prema obećanjima ministra Obradovića predlozi Zakona će ući u skupštinsku proceduru, ali je za to potrebno vreme.

Prosvetari su tražili i da im se objasne nedoumice koje su imali u vezi sa kolektivnim ugovorom, a Radeta ističe da je postojeći Poseban kolektivni ugovor praktično neprimenljiv.

  • ništa od SPRV

    28.09.2010 13:25
    Mislim da bi neko drugi trebao da vodi ovaj Sindikat umesto gospodina Radete koji je sebe dobro obezbedio pomoću naših članarina, a i više ga okupiraju kojekakve manifestacije, izleti, sportske igre i sl, nego položaj prosvetnih radnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti