Slobodan Arežina dobio otkaz na RTV-u

Programski direktor Radio-televizije Vojvodine Slobodan Arežina izjavio je da je dobio otkaz iz te medijske kuće, iako ga je Apelacioni sud prethodno vratio na posao uz presudu da je "nezakonito smenjen", i gde je do danas radio kao drugi programski direktor, zajedno sa Sonjom Kokotović Zečević, koja je na to mesto postavljena nakon Arežine.
Slobodan Arežina dobio otkaz na RTV-u
Foto: 021.rs
Arežina je nekoliko dana ranije podneo još jednu tužbu protiv pokrajinskog javnog medijskog servisa, koja se odnosi upravo na odluku rukovodstva RTV-a da donese rešenje o dva programska direktora, jer je suprotna Statutu i sistematizaciji RTV-a.
 
Arežina je rekao da mu je danas uručeno rešenje o otkazu, te da su u RTV-u prethodno napravili uporednu analizu dva programska direktora, nakon koje je rukovodstvo RTV utvrdilo da je "Kokotović bolji kandidat jer u RTV radi 11, a Arežina šest godina". Njemu je danas uručeno Rešenje o utvrđivanju viška zaposlenih, datirano od 24. januara 2018, a u kojem piše da "Sonja Kokotović Zečević ima prednost u odnosu na Slobodana Arežinu prema kriterijumu dužine staža".
 
"Ovde je reč o obesti i gluposti, o gaženju zakona, pravde i nezavisnog sudstva. Ovo je nešto što nadilazi pitanje ko je programski direktor. Ako mi ulazimo u sferu gde je nebitna odluka Apelacionog suda, u kojem je zakon nebitan, nego želja nekog pojedinca, onda smo zaista u mnogo većem problemu", rekao je Arežina.
 
RTV je prošle nedelje naložio zaposlenima da se ubuduće na odjavnim špicama potpišu dva programska direktora, uprkos presudi Apelacionog suda po kojoj imaju obavezu da na mesto programskog direktora vrate Slobodana Arežinu, koji je sa te funkcije protivzakonito smenjen u maju 2016. godine.
 
U dopisima Upravnom odboru i direktoru Arežina je zatražio i da se program RTV-a hitno redefiniše i inovira kako bi se zaustavio dalji pad gledanosti i "strmoglavi pad poverenja u pokrajinski javni servis kao primarni izvor informacija". U cilju vraćanja funkcije javnog servisa RTV-u, Arežina je predložio vraćanje profesionalaca na mesta s kojih su smenjeni u maju pretprošle godine, te emisija koje su u međuvremenu izbačene iz programa, poput "Radara", "U nedostatku dokaza" i "Gruvanja".
 
Posle smenjivanja Arežine, ostavku su podneli generalni direktor RTV-a Srđan Mihajlović i glavna i odgovorna urednica Prvog programa Televizije Novi Sad Marjana Jović. Usledile su brojne smene u RTV-u, a smenjeni novinari i urednici pokrajinskog javnog servisa formirali su Pokret "Podrži RTV" koji je organizovao ulične proteste i druge akcije da bi ukazao na političku pozadinu smenjivanja.
  • He he he

    30.01.2018 13:27
    @Radnik
    Da si nešto naučio, ne bi bio (ne) radnik na državnim jaslama i ne bi jednom privatniku davao savete u vezi vodjenja posla.
    Onaj ko zna da vodi posao, ne radi kod drugog, taj ima SVOJ POSAO i sam ga vodi.
    Za početak, budi mali privatni preduzetnik, ne treba za početak mnogo ulaganja, pokaži šta znaš o vodjenju poslova ličnim primerom, doprinesi malo i ti punjenju budžeta.
  • Арсеније

    30.01.2018 13:17
    Наставите тако и
    Очистите РТВ до краја од свих тих жутих паразита, јер су све до једног нестручни, набеђене величине и нерадници.
  • Panta

    30.01.2018 12:10
    Sjajno
    Kako došo', tako o'šo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti