Mališani iz novosadskih vrtića u sredu izlažu crteže scena iz svojih omiljenih knjiga

U okviru aktivnosti inicijative "Novi Sad čita deci", u ponedeljak, 26. februara sa početkom u 19 sati u Play centru (Banović Strahinje 18/241) održaće se radionica za roditelje na temu: Knjiga kao prozor u svet dečijih emocija: kako razvijamo emocionalnu pismenost čitajući sa detetom?
Druženje organizuje i vodi Mila Radovanović, psiholog.
 
Ulaz je slobodan, a broj mesta ograničen, te su prijave moguće do ponedeljka u 12 sati na e-mail: playcentar.ns@gmail.com.
 
Završne aktivnosti inicijative "Novi Sad čita deci" posvećene su jačanju kapaciteta profesionalaca i relevantnih ustanova i organizacija za planiranje i realizaciju programa podrške ranom razvoju, temeljenih na čitanju sa decom.
 
Ovim povodom se, u utorak, 27. februara održava završni stručni sastanak na temu planiranja, pokretanja i realizacije programa podrške ranom razvoju temeljenih na čitanju sa detetom. 
 
Obuku će voditi prof. dr Jasmina Klemenović sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Ivana Mihić sa Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, doc. dr Vesela Milankov sa Katedre za specijalnu rehabilitaciju i edukaciju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, Katarina Majkić, pedagog i praktičar terapije igrom iz Play centra Novi Sad i Jelena Branković, psiholog, porodični terapeut iz Centra za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima "Harmonija".
 
Aktivnosti inicijative "Novi Sad čita deci" zatvaraju mališani koji pohađaju vrtiće "Radosnog detinjstva". Oni su sa svojim roditeljima, vaspitačima i saradnicima pripremili izložbu svojih umetničkih dela na kojima su predstavljene scene iz omiljenih priča koje su čitali tokom februara. Otvaranje izložbe, sa prigodnim muzičkim programom koji su takođe pripremili, je 28. februara u 18 sati u vrtiću "Vilenjak" u Radničkoj ulici. 
 
Pozivaju sve Novosađane da im se pridruže, a ulaznica za izložbu je jedna, nova ili korišćena, slikovnica. Na ovaj način mališani prikupljaju knjižice za čitalački kutak u novom vrtiću na Klisi.
 
Detaljnije o ovoj inicijativi, koji ljudi stoje iza nje i koja im je namera čitajte u tekstu 021 OVDE.
  • Мунгос

    25.02.2018 14:57
    Слатки мали, још нису научили да читају, а већ имају своје омиљене књиге.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti