Centrala kuhinja počinje sa radom krajem ove ili početkom 2019. godine

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" Centralnu kuhinju bi konačno trebalo da počne da koristi krajem ove ili početkom 2019. godine.
Centrala kuhinja počinje sa radom krajem ove ili početkom 2019. godine
Foto: 021.rs

U ovoj, poslednjoj fazi radova biće urađeni zidarski radovi jer je od 2011. godine, kada je počela gradnja objekta, fasada oštećena. Takođe, biće završeno i pejzažno uređenje parcele, uređena unutrašnjost enterijera u skladu sa sanitarnim i HACCP standardima, biće urađeni bravarski, molersko-farbarski i drugi radovi neophodni da objekat može da počne da se koristi kao kuhinja.

Izgradnju u vrednosti od 45,2 miliona dinara sa PDV-om izvode firme "Tron Tex" iz Novog Sada, "W.D. Concord Wesr" iz Beograda i "Cincović" iz Priboja. Novac za ove radove je obezbeđen na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja.

Podsetimo da će Centralna kuhinja obezbeđivati do 20.000 obroka za oko 67 vrtića na području Novog Sada.

Izgradnja kuhinje je počela 2011. godine i pratio ju je skandal sa sumnjivim tenderom kada je posao dodeljen firmi "Dijagonala". Do kraja nije razjašnjeno šta se tada dešavalo, ali je potrošeno više od 500 miliona za gradnju, objekat nije završen i ispostavilo se da su neophodne dodatne popravke.

Pokrajinska i gradska vlast godinama nisu mogle da nađu rešenje za sve probleme u vezi sa izgradnjom Centralne kuhinje, što je dodatno otežavala činjenica da su na ta dva nivoa vlasti bile različite stranke. Stvar je rešena tek prošle godine nakon što je SNS preuzeo upravljanje Pokrajinom, pa je postignut dogovor i novac konačno obezbeđen.

  • Kaćanka

    12.09.2018 17:58
    Kad se stidis Opanka
    Kakvi nazivi firmi...kako mocno zvuci...Tron...Concord...kad ono......Mile zvani lopata....ili Gile Šljunak...
  • x

    12.09.2018 15:42
    y
    "Izgradnju u vrednosti od 45,2 miliona dinara..."
    +
    "... ali je potrošeno više od 500 miliona za gradnju..."
    =
    grubom računicom to je ukupno 4.600.000,00 eur
    (slovima: četiri miliona i šest stotina hiljada i 00/100 eur)

    voleo bih da znam koliko hiljada kvadrata ima objekat.
  • wnj

    12.09.2018 14:41
    Da li ova vlast bar jednom može da kaže nešto precizno? Svaki put je krajem ovog ili početkom onog, za dve, maksimum tri, jun ili jul i slično. nivo plavuše kada pita kako se kaže Irak il' Iran?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti