FOTO: Kisačani ne veruju obećanjima političara

Iako gradske i pokrajinske vlasti obećavaju Kisačanima konačno rešavanje problema sa podzemnim vodama, stanovnici ovog mesta kažu da im više ne veruju ni reč.
Iako gradske i pokrajinske vlasti obećavaju Kisačanima konačno rešavanje problema sa podzemnim vodama, stanovnici ovog mesta kažu da im više ne veruju ni reč. Kako za 021 kaže meštanin Janko Pavlov, Kisačanima je dosta političara koji ih obilaze samo pred izbore.

"Mi smo skrajnuti i zaboravljeni. Kada dođu zvaničnici iz Novog Sada, njih baš briga za nas običan narod - oni dođu u mesnu zajednicu, najedu se slovačkog kulena, malo obećaju, još manje uradi i onda, vidimo se za četiri godine. E, pa, ljudi, to više ne prolazi. Dogorelo je svima do noktiju", kaže Pavlov.

Prema njegovim rečima, slična situacija je bila pre nekoliko godina, kada je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obećao 120 miliona dinara za sanaciju, od čega nije bilo ništa.

"Gradonačelnik je obećao silne milione za rešavanje situacije sa obilnim padavinama koje su prouzrokovale da ceo Kisač pliva u fekalijama. Radovi su započeti, i onda ništa. Samo su nam javili da se radovi obustavljaju jer je prošla opasnost od poplava", besan je ovaj meštanin.

Pavličić kaže da će u Kisaču uskoro biti izgrađena crpna stanica koja bi rešila sadašnje probleme. On navodi da je konačno rešenje izgradnja atmosferske kanalizacije, koja je, kako kaže, u planu.

"Izgradićemo crpnu stanicu koja će odvoditi ovu vodu iz kanala, pri čemu moram da apelujem na ljude da ne zatrpavaju svoje kanale ispred kuća. Pravo rešenje očekujemo uskoro, jer je u planu i izgradnja kanalizacije", kaže Pavličić.

Na pitanje okupljenih Kisačana šta će biti sa kućama koje su se zbog podzemnih voda srušile ili nepopravljivo oštetile, gradonačelnik poručuje da svi treba da pišu gradu koji će proceniti da li je šteta nastala zbog vode ili nečeg drugog.

"Šta će biti sa ljudima kojima je voda još pre pet-šest godina srušila kuće?"

"Inspekcija treba da utvrdi da li je do oštećenja došlo zbog objektivnih ili subjektivnih razloga, i zbog toga svako treba da prijavi štetu. Ako utvdimo da je šteta nastala zbog vode, građani će biti obeštećeni"

"Ali utvrđeno je još tad da su se srušile zbog podzemnih voda, pa opet ništa"

"Ponavljam, svi treba da prijave eventualnu štetu, a nadležni će proceniti o kakvim oštećenjima je reč"

Kisačani se žale i da im je voda koji je poplavila celo selo uništila njive. Oni kažu da nadležne ne interesuje da li imaju novca da plate račune, iako većina živi od poljoprivrede. Meštani kažu da ih ova boljka muči još od osamdesetih godina, da su svi političari obećavali kanalizaciju koja bi rešila problem, ali do izgradnje nikad nije došlo.

Dok kolona crnih automobila napušta Kisač, meštani ostaju da plivaju u fekalijama i da čekaju nove izbore i nova obećanja. (Miodrag Sovilj)

  • @Сремац

    28.03.2011 07:09
    Sistemsko re[enje
    Kej se ne zaliva iz cisterni nego pomocu zalivnog sistema skupo placenog.
    Ili Vi ili ja nismo u pravu.
    Bilo bi lepo da su te novce za sistem ulozili u nesto sto ce koristiti. Ovako placaju cisterne, a platili i sistem. I tako niti Vi niti ja nismo u pravu, a oni palamude i dalje.
  • @Ocistite jarke ispred kuca

    28.03.2011 07:05
    Pamet ti curi iz usiju
    Ti ocigledno nisi sisao(la) mamu nego tatu, kad si tako pametan(na).
  • 27.03.2011 14:23
    1 kriva je levca
    E sada, jos prije pet-sest godina inspekcija je konstatovala da su srusene kuce od posledica visokih podzemnih voda, do danas nista nije odradjeno, po odgovorima naseg gradonacelnika moze se zakljuciti da NIJE znao za problematiku,ponavljao je da treba INSPEKCIJI PRIJAVITI sav problem, ili INSPEKCIJA nije odradila ceo posao TREBALA JE za tegobe Kisacana RECI I GRADONACELNIKU, i ko je sada KRIV... u takvoj situaciji narod kaze KRIVA JE LEVCA...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti