GSP i dalje bez novog cenovnika, 20 zglobnih autobusa i elektronskog sistema naplate

Iako je Gradsko saobraćajno preduzeće već trebalo da počne da primenjuje novi, jeftiniji cenovnik, elektronski sistem naplate i da novosadskim ulicama počne da saobraća 20 novih zglobnih autobusa, za sada nema informacije kada će se sve ovo realizovati.
GSP i dalje bez novog cenovnika, 20 zglobnih autobusa i elektronskog sistema naplate
Foto: 021.rs

U GSP-u su na pitanja 021.rs samo kratko rekli da će uskoro imati informacije za javnost i da će građani biti obavešteni o svemu.

Prema našim nezvaničnim informacijama, do zastoja je došlo pre svega zbog toga što GSP više od mesec i po dana nije radio zbog vanrednog stanja, ali i zato što su drugi uključeni u ove poslove bili na pauzi.

Kada je u pitanju novi cenovnik koji je Skupšina grada usvojila još 28. februara i koji je prema najavi vlasti trebalo da stupi na snagu 1. aprila, on je tek 15. maja prošao javni uvid. Ukoliko Gradsko veće i Nadzorni odbor GSP-a sve odluke donesu brzo, moguće je da će početi da se primenjuje od narednog meseca.

Ovaj cenovnik predviđa godišnje markice vredne 5.000 dinara za sve linije za učenike, kao i da će karte u autobusu u prvoj i drugoj zoni Novog Sada biti 65 dinara, a u svim ostalim zonama 110 dinara, s tim da su zone ukrupnjene, pa su naselja iz druge zone sada u prvoj, iz treće u drugoj, i tako dalje.

Po pitanju elektronskog sistema naplate jedino je jasno da kasni bar dve nedelje jer je prema ugovoru od 14. februara trebalo da bude isporučen u roku od 75 dana. Nezvanično, ceo posao je stao zbog vanrednog stanja i za sada nema novog roka kada bi elektronski sistem naplate trebalo da počne da se koristi u 105 autobusa. Ovaj posao su na spornom tenderu dobile "Telekom Srbija" i "Bus Logic" iz Požarevca.

Treća novina koja stoji je isporuka 20 zglobnih autobusa na gas turskog proizvođača BMC, za koje je najavljeno da će stići  do kraja marta u sedište novosadskog gradskog prevoznika. Ovi autobusi su prema saznanju 021.rs i danas na parkingu u Beogradu i nije poznato zašto nisu prevezeni u Novi Sad, naročito ako se zna da javni prevoz u vojvođanskoj prestonici funkcioniše već dve nedelje.

Zglobni autobusi su deo šire obnove voznog parka GSP-a, koja je započeta prošle godine. U okviru iste obnove ranije je u Novi Sad stiglo 30 mercedesovih autobusa i oni već uveliko saobraćaju na svim linijama.

  • B

    22.05.2020 01:14
    Jgsp u gubitku?Januar deca idu pola meseca u skolu,februar zbog gripa opet ne idu u skolu dode mart opet pola meseca ne idu u skolu,roditelji placaju markicu po punoj ceni.Zasto?Mart su rekli da ce pola meseca prebaciti za maj da vazi markica allli kazu vazila je do 11maj.Pa ne znam samo gde du decaE mogla ici sa tom pokaznom na mars!Deca u junu idu u skolu (zavrsne dodine maturanri)Zasto ne dobiju besplatne markice za mesec jun?
  • Ti

    21.05.2020 15:57
    Za ja
    Kazi mi molim te posto vidim da se razumeš u materiju zimi kad je veliki minus JGSP nije punio gasna vozila ta su stajala na parkingu a dizeli su isli sta misli kad bi svi bili na gas a kako su tamo odgovorni da rese problem cime bi se gradjani prevezli?
    I jos nesto ovi mercedes imaju samo znak mercedesa o kvalitetu nebi videcete sami vrlo brzo sta je to nazalost
  • Joco

    21.05.2020 14:39
    Kombinacije
    Sve je jasno kako se tamo mulja i aljkavo radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti