Informatika više neće s privatnicima?

Vlasnicima oko 70 firmi, koje se bave tehničkim i higijenskim održavanjem stambenih zgrada, "Informatika" je poslala rešenje o raskidu ugovora.  
Vlasnicima oko 70 firmi, koje se bave tehničkim i higijenskim održavanjem stambenih zgrada, "Informatika" je poslala rešenje o raskidu ugovora do kraja godine, uz obrazloženje da će redefinisati dalju saradnju sa preduzećima čiji osnivač nije Grad.

Portparolka "Informatike" Gordana Galešev navodi za Radio 021 da se ne radi o potpunom prekidu saradnje, već će se zbog promena poslovanja preduzeća, "uslovljenih okolnostima na tržištu", tim firmama ponuditi novi uslovi. "Nema prekida saradnje jer ugovor važi do kraja godine, a u raskidu ugovora je ponuđeno da definišemo uslove, da izmenjene uslove dostavimo najkasnije do 1. decembra i da se novi ugovori potpisuju 1.01.2012. Dakle, dezinformacija je da raskidamo saradnju", pojašnjava Galešev.

Miroslav Oljača, direktor preduzeća "MD profesional", koje održava 400 objekata u gradu, smatra, međutim, da se na ovaj način favorizuje JKP "Stan", koji je više od šest meseci bio u blokadi, a da se drugim firmama onemogućava poslovanje. Dokument koji im je dostavljen Oljača naziva ucenom.

"Informatika je poslala raskid ugovora svima sem JKP 'Stan', a svi znamo da je 'Stan' bio 189 dana u blokadi. Znači, hoće da izvuku to javno preduzeće iz krize i da unište konkurenciju. Ugovor se raskida sa 31. decembrom, a 1. decembra ćemo navodno dobiti uslove novog ugovora. Mi praktično do tada ništa ne znamo, a od te saradnje zavisi budućnost 70 novosadskih firmi. To je bukvalno 'ko prihvati - prihvati, ko ne prihvati, ispada iz igre'. To je mač sa dve oštrice, jer mi nemamo mogućnost biranja. To je ucena!", ističe za Radio 021 Oljača.

Oljača dodaje da će, zbog novonastale situacije, u narednih nekoliko dana zatražiti sastanak sa direktorom "Informatike" Zoranom Delićem. U planu je i osnivanje jedinstvenog preduzeća, preko kog će ovi preduzetnici ubuduće moći da nastupaju na tržištu. (D.B)

  • MIROSLAV

    30.11.2011 22:26
    ZA OCA
    TI SI BRE NAPAĆENI BOLID,AKO ZNAŠ ŠTA JE TO,PAĆENIČE
  • MIROSLAV

    14.11.2011 22:28
    ZA OCA I NIKOLU
    MALO STE SE POBRKALI VAS DVOJICA.MALO KASNITE SA INFORMACIJAMA.JA JESAM BIVŠI ALI NE RADIM ONO ŠTO RADI ZLATIBOR DA BACAM PESAK PO ULAZIMA POSLE SPREMAČICE.TOLIKO SE NISKO NE SPUŠTAM.A VI PAMETNJAKOVIĆI SLOBODNO VRŠITE NUŽDU PO NAMA SVIMA,VI STE INDIJANCI KOJI NIKAD NEĆE MOĆI MEĐU LJUDE.OSTANITE TU GDE STE JER NEMATE POJMA NI O ČEMU.MENI NIKAD NIJE SMETALA KONKURENCIJA NITI SAM IKAD LAGAO ZA BROJ UGOVORA.DA LI JA NUDIM BESPLATNO KAMERE,TO SAMO GOVORI KOLIKO MOGU A SLOBODNI IDI MALO NA MOJ SAJT PA IZBROJ UGOVORE.NISTE VREDNI MOJIH ODGOVORA SLEPCI,MIŠEVI POLJSKI....
  • nikola

    15.10.2011 17:48
    profesional md
    i zovi presednike telefonom i uznemiravaj ljude i nudi besplatno sve i svašta i ubijaj cenu itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti