Prva letnja sreda: Kakva će biti prema Novosađanima?

Stiglo nam je kalendarsko leto, ali ono meteorološko je odavno prisutno.
Prva letnja sreda: Kakva će biti prema Novosađanima?
Foto: 021.rs

Pred nama je sreda, 22. jun i korak smo bliže novom vikendu. Neki će odmarati, neki neće, ali svima će nam biti vrlo toplo.

U novom vodiču donosimo vam pregled najbitnijih informacija za "preživljavanje" na ulicama, ali i za dobar provod u slobodno vreme.

Vreme
 
Meteorolozi često greše, ali verovatno su u pravu kad najavljuju toplo jutro i najvišu temperaturu do 29 stepeni. Ujutru će biti 17 stepeni, pretežno sunčano i bez oblaka.
 
Ovo vreme može da teško padne osobama sa srčanim tegobama i meteoropatama, pa ne treba da čudi glavobolja. Vrednosti UV zračenja su vrlo visoke i savetuje se da nanesete dovoljno kreme sa zaštitnim faktorom.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Bazen na Spensu radi, a ovih dana osveženje ćete moći da potražite i na bazenu na Sajmištu. Ovaj bazen "proradiće" za nekoliko dana. Ko ne voli bazene, osveženje će naći na novosadskoj plaži Štrand.
 
Od servisnih informacija izdvaja se jedino isključenje struje za deo Kovilja, najavljeno za sredu. Bez struje će od 8.30 do 12 časova biti Branka Bajića 2-22, 1-23, Ive Lole Ribara 49, 55, Đ. Bešlina 1, 1a, 2-2a, Laze Kostića 177-185 i 146-158.
 
Gde ići?
 
Veliki muzički kviz održaće se u Radio kafeu. Ako ste ljubitelj muzike, ovo je pravi kviz za vas. Više informacija o prijavi možete naći OVDE, a kviz startuje u 19.30.
 
Četvorodnevni književni festival savremenih autora "SOFA" počinje u sredu u knjižari Bulevar books. Okupiće velikane, početak je u 19 časova, a program se nalazi OVDE
 
Dvočasovna radionica slikanja za amatere "Cirkaj i slikaj" (jasno vam je koje su aktivnosti) zakazana ze za sredu u 18 časova u Biciklani u Fruškogorskoj 30.
 
U KC Lab u sredu se održana interesantan "Okinawa Breeze Party", a puštaće se hitovi japanske muzike osamdesetih. Dres kod obuhvata havajke, a početak je u 19 časova.
 
Radionica o LGBTQ+ zajednici održava se od 19 časova u prostorijama Opensa - još uvek je "Pride Month".
 
Tribina posvećena istoriji i kulturi hleba u Novom Sadu zakazana je za 19 časova u Prometeju, a u okviru je izložbe "Obredni i običajni hleb u Novom Sadu i Vojvodini". 
 
Stend-ap šou Nikole Radojlovića "Mala neprijatnost" počinje od 20 časova u Domu kulture.
Ukoliko ste propustili
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti