Koncert godine zakazan za 10. decembar

Drugi koncert godine nakon prošlogodišnjeg povratka održava se 10. decembra u Velikoj sali Spensa.
Drugi koncert godine nakon prošlogodišnjeg povratka održava se 10. decembra u Velikoj sali Spensa.

Organizatori obećavaju više od osam sati kvalitetne svirke, na kojoj će učestvovati 11 afirmisanih bendova, a hedlajneri su Partibrejkersi, Goblini i Ritam nereda. Osim njih, na koncertu sviraju i Sunshine, Eyesburn, DLM, Love Hunters, Dža ili bu, Zbogom Brus Li, Lude krave i Hype.

Jedan od organizatora, Boba Škrbić, izjavio je gostujući u programu Radija 021 da su se odlučili za afirmisane bendove, zbog toga što mladi bendovi nemaju dovoljno veliku publiku i prostor na medijima da postanu poznati. "Sve je jako alternativno i bačeno u zapećak, tako da mi nemamo video medij koji bi promovisao muziku mladih sastava. Oni nisu dovoljno popularni da bi mogli komercijalno da opravdaju učešće na ovakvom koncertu," smatra Škrbić.

Prošlogodišnji, povratnički, Koncert godine je posetilo 6000 ljudi, što je u odnosu na prethodne prosečna poseta, kaže Škrbić. Rekordna posećenost, od oko 10.000 ljudi, bila je na Koncertima godine 1995. i 2000.

Karte za Koncert godine će u prodaji biti od 8. novembra, po ceni od 1.000 dinara, a mogu se nabaviti isključivo na internetu, preko Gigstixa. Uskoro će prodaja početi i na blagajni Spensa, a na dan koncerta, ulaznice će koštati 1250 dinara.

  • Milan

    07.11.2011 16:48
    A gde su Atheisti?
  • Goran

    07.11.2011 13:19
    @ZiZu

    Eh,jbg. Nije bas tako. Koncert godine nije Zajecarska gitarijada. Koncert godine ne sluzi za afirmaciju mladih demo bendova i to tako i treba da ostane. Slazem se da bendovima treba pruziti priliku i evo pruzena je : HYPE ... Potpuno ih kapiram da ne mogu staviti 8 nepoznatih bendova i ocekivati posetu.

    Nije Koncert Godine kriv sto headliner-i izgledaju kao da si ih uzeo sa plakata iz 1996. godine. Bendova nema.
  • Goxy

    07.11.2011 12:54
    Vrisak Generacije
    Batice Bobo Sh. zaboravio si na bend Vrisak Generacije, a i na mnoge druge koji su kvalitetniji od nabrojanih....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti